Zona de agrement Tătăraşi nu va avea cafenea în această vară

22/06/18 ora:9:06am

După ce cu chiu cu vai Suceava a ajuns să aibă o zonă de agrement, cu bune şi cu rele, acum demonstrăm că nu suntem în stare să amenajăm o cafenea. Sucevenii care vor merge să se relaxeze în această vară vor căra după ei sacoşe cu apă, suc sau cafea u în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, proiectul privind reluarea licitaţiei de încredinţare a gestiunii cafenelei din zona de agrement nu a întrunit numărul necesar de 16 voturi. Cu doar 12 voturi pentru, şansele de a fi atribuit contractul în această vară sunt mici cafenea

O surpriză neplăcută s-a produs în şedinţa de ieri a Consiliului Local al municipiului Sucea­va, când proiectul pri­vind reluarea licitaţiei de încredinţare a gestiunii cafenelei din zona de agrement Tătăraşi a picat la vot. În urma neînţelegerilor dintre consilierii locali, pro­iectul nu a întrunit nu­mărul minim necesar de 16 voturi – fiind vorba de un proiect de hotă­râre referitor la ches­tiuni de patrimoniu – şi a avut doar 12 voturi pentru, restul fiind abţineri sau chiar voturi împotrivă. Asta înseamnă că nu va fi reluată licitaţia respectivă, un proiect privind reluarea demersurilor urmând a fi – cel mai pro­babil – repus pe ordinea de zi a şedinţei Con­siliului Local Suceava din iulie sau august. În aceste condiţii, şansele ca să mai fie atribuit contractul în această vară şi să poată fi organizată activitatea în condiţii decente scad simţitor. Din chiar datele oficial comunicate, reluarea licitaţiei se face după ce câştigătorul aceleia a contestat rezultatul.

Precizăm că în timpul şedinţei, consilierul PSD Vasile Mocanu a spus că vrea să fie sigur că nu va fi întrebat de DNA cu privire la această licitaţie. El a spus că are obiecţii vizavi de faptul că licitaţia nu va mai fi deschisă, ci cu ofertele în plic şi a precizat că ar vrea ca lucrurile să rămână la fel. Liberalii au fost de altă părere, arătând că data trecută a fost mai degrabă o competiţie de orgolii şi că se ajunge în acest fel la o supralicitare pentru ca, ulterior, câştigătorul licitaţiei să notifice că nu poate încheia contractul. Ba mai mult, cum s-a procedat data trecută, se invocă şi unele chestiuni procedurale – pasul de licitaţie trebuia să fie 0,9 lei şi a fost, de fapt, 1 leu – şi se mai fac contestaţii.

Vasile Mocanu nu a agreat opinia liberalilor şi a propus un amendament cu privire la o nouă licitaţie, dar tot cu strigare, nu cu oferte depuse în plic. Amendamentul său a avut doar zece voturi pentru. În atare situaţie, pesediştii le-au întors serviciul liberalilor, abţinându-se de la votarea proiectului în forma propusă. Deznodământul: avem un oraş care cu chiu cu vai a inaugurat o zonă de agrement şi care nu este în stare să amenajeze o cafenea. Celelalte orgolii – politice ori pretins juridice – aproape că nu  mai contează. (D.P.)