Friday , April 19 2024

Ziua Mondială a Pâinii, sărbătorită de Facultatea de Inginerie Alimentară împreună cu MOPAN Suceava

Mopan Suceava are 29 de angajați absolvenți ai Universității Suceava, din care 22 sunt absolvenți ai Facultății de Inginerie Alimentară. Workshop-ul ”Profilul inginerului de industrie alimentară – între percepție și cerințe”, aflat la ediția a V-a, a fost organizat împreună cu Mopan Suceava și s-au ținut discursuri despre alimentație, despre importanța practicii pe care o desfășoară studenții în cadrul firmelor de profil alimentar și despre integrarea absolvenților pe piața muncii 

Ziua Mondială a Pâinii, Ziua Mondială a Alimentației și Ziua Națio­nală a Asociației Specialiștilor de Industrie Alimentară din România a fost marcată, ieri, la Suceava prin workshop-ul ”Profilul inginerului de industrie alimentară – între percepție și cerințe”, aflat la ediția a V-a. La evenimentul organizat de Facultatea de Inginerie Alimentară (FIA) din cadrul Universității „Şte­­fan cel Mare” și compania SC Mo­pan SA Suceava au participat pro­rectorul Mihai Dimian și decanul FIA, Mircea Oroian și profesori din învățământul preuniversitar, alături de foarte mulți stundenți.

Invitații au ținut discursuri despre alimentație, despre importanța practicii pe care o desfășoară studenții în cadrul firmelor de profil alimentar și despre integrarea absolvenților pe piața muncii.

La eveniment s-au purtat discuții despre meseria de inginer și pașii pe care studenții FIA îi au de urmat pentru a profesa în domeniu, luând cuvântul atât actuali studenți, cât și absolvenți care lucrează în cadrul companiei Mo­­pan Su­ceava, care are 29 de angajați absolvenți ai USV, din care 22 sunt absolvenți ai FIA. S-a vorbit despre pâine și despre brutari, istoria produsului, importanța și viitorul acestuia. “Com­­­pania noastră asigură aproximativ 55% din consumul de pâine la nivel județean și a reușit să păstreze în timp poziția de lider prin strategii coerente de dezvoltare pe termen lung, materializate în retehnologizarea unităților de producție, în dezvoltarea activității proprii de cercetare, marketing și producție”, a punctat Luminița Bățroș, inginer în cadrul Mopan Suceava.

Ing. Luminița Bățroș

Cel mai apreciat moment al workshop-ului a fost cel în care o absolventă a FIA, angajată în cadrul societății Mopan ca inginer, a vorbit publicului prezent despre munca în cadrul firmei de panificație. ”Această companie mi-a dat oportunitatea de a mă dezvolta, am învățat de la bobul de grâu până la ambalarea ultimului produs finit, treptat, trecând rând pe rând prin toate etapele. Puteți avea mare încredere în această companie, vă va oferi oportunitatea să învățați și, un lucru important pe care eu l-am învățat, este că practica fără teorie nu se poate și nici teoria fără practică nu duce nicăieri”, a punctat drd. ing. Ana Maria Istrate, care a și prezentat toate tipurile de produse Mopan pe care firma le produce și comercializează de ani de zile, punctând specificul fiecăruia și explicând modul în care compania s-a aliniat și la cerințele actuale ale consumatorilor, dezvoltând rețete noi.

Drd. ing. Ana Maria Istrate

SC Mopan SA este cel mai mare producător de produse de panificație, patiserie-cofetărie din județul Suceava, care oferă clienților atât prețuri bune, cât și prospețime, varietate și o calitate superioară. 100% românesc, 100% ambiție sunt principiile după care se ghidează SC MOPAN SA Suceava în realizarea unor produse naturale, proaspete, create zilnic de maeștrii cofetari, patiseri și brutari, prin utilizarea de rețete proprii și tradiționale, teh­nologii moderne, în conformitate cu standardele naționale și europene de calitate și siguranță alimentară. (Oa­na NUȚU)

 

Vezi si

Lemn confiscat în valoare de 585.000 lei și amenzi de 556.000 lei aplicate luna trecută de Garda Forestieră Suceava

În luna martie 2024 personalul Gărzii Forestiere Suceava a efectuat în total un număr de …