Ziua Mondială a Educaţiei a fost sărbătorită, ieri, de unităţile de învăţământ

6/10/15 ora:8:59am

Dacă unele unităţi şcolare au sărbătorit această zi prin diferite activităţi recreative şi educative, altele au sărbătorit prin muncă. La Colegiul Naţional “Petru Rareş“ s-au desfăşurat 89 de activităţi educative, în timp ce elevii de la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” şi de la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” au sărbătorit această zi prin muncă, pregătindu-se pentru  BAC 

 eleviPe tot parcursul zilei de ieri, la Colegiul Naţional “Petru Rareş“ Suceava s-au desfăşurat tot felul de activităţi  ce au avut ca temă educaţia, dar şi dezbateri pe anumite teme educative. Directoarea unităţii de învăţământ, Daniela Dungeanu a declarat că elevii şi profesorii de la “Petru” au fost prinşi în diferite activităţi educative şi competiţii sportive, ba chiar au vizionat şi filme educative. “Elevii au fost prezenţi ca şi în orice altă zi, doar că nu au făcut cursurile obişnuite. Au avut loc dezbateri pe diferite teme, printre care şi “Suceava – viitoare capitală culturală europeană”, competiţii sportive, desfăşurate atât în sala de sport cât şi pe terenul de sport, precum şi jocuri în limbile străine studiate la clasă. In total s-au desfăşurat 89 de activităţi”, a declarat directoarea Colegiului Naţional “Petru Rareş“.

Pe de altă parte, la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare”, Ziua Mondială a Educaţiei a fost sărbătorită prin muncă. Stefaniştii au avut parte şi de activităţi recreative, însă au făcut şi cursuri. Directorul unităţii de învăţământ, Dan Popescu a declarat că elevii au avut parte şi de activităţi educative, însă, la cursurile ce intră în programa pentru Bacalaureat s-au prezentat ca şi într-o zi normală. “Am făcut şi activităţi educative, pe diferite teme, printre care “Importanţa educaţiei pentru indivizi şi pentru societate”, “Educaţie personală” şi “Educaţia şi alegerea carierei”, dar s-au făcut şi câteva ore din programa pentru examenul de Bacalaureat”, a declarat Dan Popescu, directorul Colegiului Naţional “Stefan cel Mare” Suceava.

Nici elevii de la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava nu au irosit timpul, programul de ieri desfăşurându-se normal, însă, potrivit directorului unităţii şcolare, Virginel Iordache, la începutul fiecărei ore, cadrele didactice le-au vorbit elevilor despre importanţa educaţiei şi rolul şcolii în formarea copilului, dar şi despre formarea unei relaţii pe orizontală între profesori şi elevi. “După ce, la începutul orelor s-a discutat despre aceste aspecte, orele au decurs conform programei. Imi permit să spun că în pauza mare mi-am servit colegii cu câte un pahar de şampanie pentru a sărbători Ziua Mondială a Educaţiei”, a declarat Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava.

Menţionăm că începând din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Mondială a Educaţiei să fie celebrată în fiecare an pe data de 5 octombrie. (Iulia Greta NIGA)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. LORY 06/10/2015 la ora 10:53 -

    şi.. Petru ,Spiru , sunt elevi cu scriere deficitară.Nu a reuşit niciunul unde a fost concurenţă foarte mare.La Universităţile din străinătate merg cei cu bani ,care pot fi întreţinuţi de familie.