Zeci de perchezitii si 24 de contrabandisti de tigari adusi la DIICOT Suiceava

4/02/13 ora:10:01am

Procurorii DIICOT fac, luni dimineaţă, 36 de percheziţii în Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov pentru a duce la audieri persoane care ar fi introdus ilegal în ţară, cu ajutorul unui poliţist de frontieră, peste 300.000 de pachete de ţigări, prejudiciu fiind de peste 1,1 milioane de dolari.

Din judetul Suceava au fost ridicate si sunt asteptate la audieri 24 de persoane, la DIICOT Suceava.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 33 de cetăţeni români şi ucraineni suspectaţi de contrabandă.

Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi introdus ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde din zona localităţii Brodina, judeţul Suceava, 325.000 de pachete de ţigări din Republica Ucraina, aceştia fiind sprijiniţi de un subofiţer de la ITF Sighetu Marmaţiei, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Prejudiciul produs de membrii grupării de contrabandă cu ţigări a fost estimat la peste 1,1 milioane de dolari.

Pentru prinderea membrilor grupării, anchetatorii fac 36 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov, urmând ca 20 de persoane să fie duse la audieri la sediul DIICOT.

La acţiune participă ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, IPJ Suceava şi lucrători de la IJJ Suceava şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Suportul tehnic al acţiunii a fost asigurat de SRI, DGIPI şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. FIRICEL 04/02/2013 la ora 16:28 -

    totoul este apa de ploaie!!! praf in ochii prostimii,care asa se mai hraneste cu iluzii!!