Zăpada și poleiul au făcut ravagii pe șoselele din județ. Doi morți și cinci răniți

19/02/18 ora:7:55am

In weekend-ul recent încheiat, pe raza județului au avut loc mai multe accidente rutiere din cauza zăpezii și a poleiului, precum și a neglijenței șoferilor. Din nefericire, două persoane și-au pierdut viața.danila accident 1

In dimineața de 16 februarie 2018, pe la ora 07.45, Gheor­ghe Baciu, de 51 de ani, din satul Corocăiești, comuna Verești, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Passat pe DJ 290, pe raza localității Hancea, din cauză că nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga și pe un carosabil acoperit cu polei, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat pe contrasens și a acroșat un pieton care mergea în aceeași direcție, pe partea carosabilă. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a lui Daniel I., de 59 de ani, din satul Hancea, comuna Verești, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Atât șoferul, cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ulterior, șoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Ieri dimineață, la ora 07.12, Alexandru Barbînță, de 22 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul Audi A4 pe DN 17, având directia de mers dinspre comuna Scheia spre localitatea Stroiești, din cauză că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un cap de pod ce face legătura cu un drum neclasificat ce duce spre un teren agricol, acul rămânând blocat în bord la viteza de 130 km/h. Tânărul a suferit mai multe leziuni, fiind descarcerat de pompieri, după care a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat.stroiesti audi accident

„Modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Suceava, cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, a intervenit la fața locului, unde șoferul mașinii era încarcerat. Pompierii militari au decopertat autovehiculul cu accesoriile specifice și au extras victima, conștientă, dar cu multiple traumatisme. Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, a fost predat echipajului de la Serviciul de Ambulanță Județean, care, după stabilizare, l-a transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, sublocotenentul Alin Găleată.

Soferul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, însă la spital i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii rutieri continuă verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Tot ieri dimineață, la ora 08.20, Maria Ciobotaru, de 20 de ani, din satul Dănila, comuna Dărmănești, în timp ce conducea autoturismul BMW pe DN2, între localitățile Dănila și Dărmănești, din direcția Rădăuți spre Suceava, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Volkswagen Golf condus regulamentar din sens opus de Nicolae Dulceac, de 54 de ani, din municipiul Suceava. În urma producerii accidentului a rezultat rănirea a două persoane, respectiv a Mariei Ciobotaru și a lui Constantin Ciotău, pasager dreapta față în Volkswagen Golf, precum și decesul lui Nicolae Dulceac. Cele două persoane rănite au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde Maria Ciobotaru a fost diagnosticată cu „traumatism coloană cervicală și lombară, contuzie toracică, traumatism picior drept”, iar Constantin Ciotău cu „TCC cu pc, traumatism coloană cervicală, traumatism toraco-abdominal, traumatism șold drept, traumatism genunchi stâng”.danila accident 2

„A intervenit modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Suceava, cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, împreună cu două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. După extragerea răniților încarcerați, doi băr­- bați de 70 și de 55 de ani, ultimul în stare de incon­știență, aceștia au fost predați cole­gilor de pe ambulanțe, iar ulterior transportați către Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava. Cea de-a treia victimă, o femeie în vârstă de 21 de ani, conștientă și stabilă hemodinamic, a fost și ea transportată la unitatea spitalicească, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, sublocotenentul Alin Găleată.

Soferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care la Spitalul Județean Suceava i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă” și „ucidere din culpă”.

La zece minute de la tragicul accident, în jurul orei 08.30, Adrian Bădăliță, în vârstă de 38 de ani, din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea autoturismul Renault Symbol pe DN 17, la ieșirea din satul Prisaca Dornei spre municipiul Câmpulung Moldovenesc, din direcția Suceava spre Vatra Dornei, la un moment dat, din cauza faptului că nu a adaptat și redus suficient viteza de deplasare la ieșirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a intrat în derapaj, a pierdut controlul asupra volanului și a pătruns pe contrasens, unde a intrat cu partea din stânga spate în autoturismul Peugeot 307 condus regulamentar din direcția opusă de Florin Drîmbă, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Focșani, județul Vrancea. În urma accidentului, pasagera de pe locul din stânga spate din Renault, Eugenia Ivan, în vârstă de 85 de ani, din orașul Gura Humorului, a decedat. Tot din accident a mai rezultat și rănirea lui Adrian Bădăliță și a Elenei Tabrea, de 65 de ani, din orașul Gura Humorului, pasageră pe bancheta din spate a mașinii sale, ambii fiind transportați la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale, după care au fost transferați la Spitalul Județean Suceava pentru investigații medicale de specialitate.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”. (Dănuț ZUZEAC)