Saturday , May 4 2024

“Vrem să ne prindă anul 2018 cu punctul de trecere a frontierei de la Siret modernizat, pentru că vom împlini 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu țara”

A declarat ieri la Siret președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. El a fost prezent la Siret la inaugurarea proiectului Parcul Industrial Siret, considerat foarte important pentru comunitatea locală și apreciat la nivel european. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, vine luni la Suceava și se va întâlni cu reprezentanții mediului de afaceri local

DECLARATIE FLUTUR

Președintele Consiliului Ju­dețean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la o întâlnire cu re­prezentanții mediului de afaceri sucevean ce s-a desfășurat la Siret că la întâlnirea cu  ministrul Fi­nan­țelor programată pentru ziua de luni a săptămânii următoare se va încerca, împreună cu mediul de afaceri sucevean participant prin reprezentanți, să se găsească so­luții la problemele cu care oamenii de afaceri suceveni se con­fruntă. „Ne-am ținut de cuvânt. După ce în ultimele patru luni ne-am întâlnit de mai multe ori cu mediul de afaceri sucevean, împreună cu șefii ANAF de la Iași și cu alte instituții, iar în cadrul acelor discuții am promis că o vom invita și pe doamna ministru Anca Dragu la Suceava, ministrul Finanțelor va fi prezent luni la Suceava, ne onorează chiar de ziua Bucovinei, și sper ca în cadrul discuțiilor să avem multe răspunsuri pentru cei care doresc să investească în continuare”, a spus șeful administrației județene. Gheorghe Flutur a subliniat că o astfel de întâlnire cu ministrul Finanțelor este extrem de importantă pentru companiile care creează locuri de muncă.
Întâlnirea cu Anca Dragu va avea loc luni dimineața, la Hotelul Continental din Suceava, la discuții urmând să fie prezenți reprezentanți ai Întreprinderilor Mici și Mijlocii, precum și membri ai Camerei de Comerț și Industrie.
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunțat că a discutat deja cu ministrul Finanțelor despre necesitatea modernizării punctului de trecere a frontierei de la Siret, către Ucraina. Prezent la Siret, Gheorghe Flutur a precizat că în cursul zilei de ieri s-a întâlnit cu șefii Direcției Regionale a Vămilor și Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași pentru a discuta despre modernizarea Vămii Siret.
„Luni, la Suceava vom discuta și cu doamna ministru a Finanțelor, Anca Dragu, despre problema fluidizării și modernizării Vămii Siret, pentru că așa nu se mai poate. Vrem să ne prindă anul 2018 cu acest punct de trecere a frontierei modernizat, pentru că vom împlini 100 de ani de la unirea Bucovinei cu țara”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai anunțat că la începutul lunii decembrie a.c., la Su­ceava va fi prezent și șeful Direcției Generale a Vămilor, pentru a discuta despre proiectul de modernizare a Vămii Siret, în sensul creșterii capacității de procesare a celor care trec frontiera și în special a mașinilor de marfă. „Una din problemele cele mai importante este cea a mașinilor de marfă. Si dorim să facem o variantă care să treacă prin parcul industrial de la Siret și apoi cu o ieșire pe trei benzi spre Ucraina. Iar în acest fel vom pune în valoare și parcul industrial al orașului Siret”, a încheiat Gheorghe Flutur. (O.S.)
 

Vezi si

Accident între două mașini în fața Centrului de Transfuzii Suceava. O persoană a fost rănită (FOTO)

Joi seara, în jurul orei 19.15, un accident rutier în care au fost implicate două …

2 comments

  1. Bucovina (în germană Buchenland = Țara fagilor), devenită Ducatul Bucovinei în Imperiul Austriac, este o regiune istorică cuprinzând un teritoriu de 10.441 km² care acoperă zona adiacentă orașelor Rădăuți, Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret și Vicovu de Sus din România, precum și Cernăuți, Cozmeni, Zastavna, Vășcăuți pe Ceremuș, Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina.După prăbușirea monarhiei austro-ungare respectiv dezmembrarea imperiului în state naționale, Consiliul Național al Bucovinei (C.N.B.), întrunit la 28 noiembrie 1918, a hotărât în majoritate Unirea cu România. Voturile majoritare au venit din partea românilor, germanilor, evreilor și polonezilor, iar cele împotrivă doar din partea minorității ucrainene. Ca urmare a hotărârii „C.N.B.”, trupele române au intrat în teritoriu, sub comanda generalului Iacob Zadik, consfințind actul și zădărnicind manevrele militare ale Republicii Populare a Ucrainei Occidentale. Unirea Bucovinei cu România este recunoscută oficial, în 1919, prin tratatul de pace de la Saint Germain încheiat cu Austria la data de 10 septembrie 1919.
    În iunie 1940, nordul Bucovinei este ocupat de Uniunea Sovietică.În această perioadă, au fost masacrați 3000 de români care se retrăgeau pașnic spre România, la Fântâna Albă. Autorii masacrului sunt ofițeri din trupele NKVD. Rusia nu a recunoscut încă acest masacru. În 1941, forțele române, aliate la Axă, recuceresc nordul Bucovinei.
    După eliberarea Basarabiei și nordului Bucovinei, provinciile recuperate nu au fost imediat alipite statului român, ci au funcționat ca regiuni conexe, conduse de câte un guvernator. În guvernământul Bucovinei au intrat cele 5 județe din Bucovina (Câmpulung, Suceava, Rădăuți, Storojineț și Cernăuți), județul Hotin din nordul Basarabiei, iar din octombrie 1941 și judetul Dorohoi. Guvernamântul Bucovinei a avut trei guvernatori: locotenent-colonelul Alexandru Rioșanu, mort în urma unei operații nereușite la 30 august 1941, generalul Corneliu Calotescu, unul dintre responsabilii deportărilor din 1941 și 1942, și generalul C.I. Dragalina, care a devenit guvernator în 1943. Basarabia a fost pusă sub administrația generalului Constantin Voiculescu.[8].
    În anul 1944, nordul Bucovinei este reocupat însă de Armata Roșie, rămânând până astăzi în componența Ucrainei. Legătura dintre nordul Bucovinei, acum ucrainean, și sudul său, rămas în componența României, se pierde treptat, din pricina reorientării demografice prin infuzia populației slavofone, a scăderii populației românești, rămasă doar în câteva zone compacte și în general, a vicisitudinilor istoriei de care acest teritoriu a avut parte.Cernauti este ROMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Asteptam modernizarea E85 de la Roman la Suceava!!
    Asta ar ajuta mult judetul!!!