Verificări ale DGA după ce un instructor auto ar fi cerut șpagă 400 de euro unei eleve pentru obținerea permisului

16/12/19 ora:9:19am

Direcția Generală Anticorupție a început verificări după apariția unor imagini filmate între un instructor auto din Suceava, eleva acestuia și rudele fetei. Bărbatul i-ar fi cerut tinerei 400 de euro șpagă pentru a-l plăti pe polițistul care a examinat-o.

Potrivit imaginilor, care ar fi fost inregistrate vineri, pe strada Traian Vuia din Suceava, locul in care cursantii se aduna pentru sustinerea probei practice,  discuția a avut loc după ce instructorul auto i-ar fi cerut tinerei 400 de euro pentru a-l plăti pe polițistul examinator, în așa fel încât tânăra să primească permis de conducere.

Fata susține că instructorul auto i-ar fi sugerat să îi dea bani polițistului care a examinat-o pentru a fi sigură că va fi declarată admisă.

După ce tânăra a dat proba și a trecut examenul, rudele femeii au încercat să discute cu instructorul legat de banii pe care acesta i-ar fi cerut pentru plata polițistului, iar întreaga discuție a fost filmată cu o cameră ascunsă.

Instructorul a încercat să evite inițial subiectul, după care a recunoscut, pe finalul înregistrării, că a cerut bani pentru a trece examenul auto.

Eleva si instructorul sunt din orașul Cajvana,  iar ofițerii DGA au început verificările pentru a vedea dacă imaginile sunt sau nu reale.

„Am luat la cunoștință despre această situație și rămâne să analizăm dacă din filmare rezultă elementele necesare pentru a ne sesiza cu privire la suspiciunea săvârșirii unei fapte de corupție”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Anticorupție, Sarmiza Fetcu.

11 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Geo 16/12/2019 la ora 20:46 -

    La Radauti spaga este de 300 euro. Pt romi și persoane mai in vârsta creste la 500.Ar fi simplu dacă domnii de la DGA s ar plimba in civil printre cursanți ar afla cât se da mita și cui. Instructorii sunt prinși la mijloc, dacă nu aduna spaga sa le dea polițiștilor ii pică pe toti cursanții respectivului instructor și da omul faliment. Am fost in audiență la prefectul sucevei, in urma cu doua luni. Mi au spus ca ei nu cred ca se ia șpagă . Le am spus ca trăiesc intr-o lume paralela și sunt rupți de realitate. N am rezolvat nimic.