Vechea Uzină Electrică a Sucevei are stăpâni noi

17/09/19 ora:8:00am

Fosta Uzină, situată pe strada Mitropoliei, mai jos de Hotelul Balada, a fost achiziționată împreună cu o mare suprafață de teren la începutul anului 2017 de către firma suceveană Test Prima, cu aproximativ un milion de euro, în cadrul procesului de insolvență al Electrica Serv SA (fosta RENEL). Zona pare să fie atractivă pentru investitorii imobiliari, așa că recent Test Prima ar fi vândut o parte din terenul de acolo către dezvoltatorii imobiliari din Cajvana și Botoșana care au ridicat în ultimii ani blocuri pe strada Grigore Vindireu, în imediata vecinătate a fostei Uzine Electrice. De asemenea, o bună parte din activele Uzinei ar fi fost cumpărate de la Test Prima de Vasile Armenean, “regele înghețatei”, omul de afaceri care a achiziționat acum câțiva ani și Complexul “Gloria” de vizavi de Palatul Administrativ 

În februarie 2017, OBIECTIV a anunțat faptul că ultimele active aparținând SC Electrica Serv SA –  ultima redută de stat a defunctului RENEL în județul Suceava, au fost cumpărate de firma Test Prima din Suceava, la un preț destul de mic cerut în cadrul procesului de insolvență al Electrica Serv.

Uzina Electrică, de lângă hotelul Balada, situată mai jos de restaurantul Brădet, a fost adjudecată atunci pentru o sumă de aproximativ 1 milion de euro. Este vorba despre o suprafață de mai multe mii de metri pătrați unde se pot construi ușor mai multe blocuri de locuințe, dar și alte oportunități imobiliare într-o zonă interesantă pentru cei care doresc să locuiasă în apopierea micii păduri din preajma Cetății de Scaun. Conform informațiilor furnizate atunci de investitorul sucevean, achiziția s-a făcut în baza  unui contract de credit, iar intenția era de a folosi terenul fostei Uzine pentru ulterioare dezvoltări imobiliare.

Investiția se pare că a fost una bine gândită, de vreme ce, la doar doi ani de la achiziție, TEST PRIMA a găsit noi cumpărători pentru Uzină și, bineînțeles, pentru terenurile de acolo, zona fiind foarte atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari.

Surse din piață susțin că o parte din terenul de acolo a  fost achiziționat de cele două familii din Cajvana și Botoșana care au ridicat în ultimii ani cinci blocuri pe strada Gri­gore Vindireu, în imediata vecinătate a terenurilor fostei Uzine Electrice.

De asemenea, conform unor surse, cea mai mare parte a activelor fostei Uzine ar fi fost cumpărate de Vasile Armenean, fostul acționar majoritar de la producătorul de înghețată “Betty Ice”. Armenean a făcut mai multe investiții în zone bune din oraș în ultimii ani, cele mai cunoscute fiind achiziționarea de la RAPPS a fostului complex (hotel și restaurant) “Gloria”, de vizavi de Palatul Administrativ, precum și a bazei sportive a fostului RENEL (fost IRE) – un teren de 5.000 de metri pătrați și clădirile aferente, situate pe în zona păduricii de lângă parcul dendrologic Şipote.

Pentru fostul complex “Gloria”, dărâmat acum, și terenul de acolo, aproximativ 50 de ari, Vasile Armenean împreună cu un asociat a plătit 2.051.900 euro plus TVA, iar pe fosta bază sportivă a IRE omul de afaceri sucevean a plătit 600.000 de euro. (O.S.)