VIDEO | Uriașă captură de țigări, aseară, în județul Suceava. Tânăr din Vicovu de Sus, oprit cu focuri de armă. Peste 250.000 de pachete cu țigări capturate

26/02/20 ora:10:58am

În cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul IPJ Suceava au desfășurat activități investigative complexe pentru prinderea în flagrant a unui bărbat ce efectua un transport de țigarete de contrabandă, dar și pentru documentarea întregii activități infracționale și identificarea locațiilor în care au fost depozitate țigările și a persoanelor implicate în circuitul infracțional.

În acest sens, au rezultat indicii cu privire la faptul că dintr-un imobil tip hală, aflat pe raza comunei Moara, a fost încărcată o cantitate mare de țigarete de proveniență extra-comunitară într-o autoutilitară tip bus, care ulterior, s-a deplasat în direcția orașului Gura Humorului, în tandem cu un autoturism, ce avea rol de a asigura traseul în calitate de antemergător.

La data de 24.02.2020, ora 18.20, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului – Compartimentului Rutier, au fost informați să oprească în trafic autoutilitara implicată în transportul de țigarete.

În aceste condiții, polițiștii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, jud. Suceava şi la ora 18.35, au interceptat autoturismul antemergător şi imediat au interceptat şi autoutilitara. În momentul în care au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur şi a efectuat manevra de mers cu spatele, spre Fălticeni, cu intenţia clară de a se sustrage controlului.

S-a pornit în urmărirea autoutilitarei acţiune care s-a desfăşurat pe o distanţă de aproximativ 1500 m, pe DN 2E, pe direcţia Gura Humorului-Fălticeni, aceasta rulând în viteză cu spatele, având un mers sinuos de pe un sens de mers pe celălalt, cu intenţia de a scăpa de echipajul de poliţie.

Întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier polițiștii au efectuat uz de armamentul din dotare, după ce în prealabil a efectuat somaţiile legale prin intermediului sistemului acustic al autospecialei, trăgând şase focuri, trei de avertisment în aer şi trei asupra pneurilor autoutilitarei, fără a fi înregistrate victime omeneşti.

Autoutilitara nu a mai putut continua deplasarea, astfel că a pătruns cu spatele pe str. Ştefănuc Olar, unde a lovit gardul unei locuinţei, loc în care s-a reuşit și blocarea vehiculului.

Persoana aflată la volan, identificată ulterior ca fiind un bărbat de 26 ani, din orașul Vicovu de Sus, a ieşit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei şi a sărit în curtea unei locuinţe, încercând să fugă dar a fost prins de către membrii echipajului de poliție, imobilizat şi încătuşat.

Procedând la deschiderea autoutilitarei s-a constatat că era încărcată cu ţigarete de provenienţă extra-comunitară. În urma inventarierii țigaretelor a rezultat cantitatea de 2.092.720 bucăți țigarete de provenienţă extra-comunitară, urmând ca în cadrul acestei cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date aparţinând Poliţiei Române, s-a stabilit că autoutilitara a fost radiată din circulaţie în data de 28.12.2018. Totodată, s-a stabilit că păcuțele cu numere de înmatriculare sunt atribuite unui alt vehicul.

Bărbatul de 26 de ani a fost reținut și încarcerat în arestul IPJ Suceava.

În continuarea și prin extinderea verificărilor, în această dimineață, începând cu ora 06.00 la sediul depozitului din comuna Moara de unde a fost încărcat în ziua precedentă transportul interceptat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul IPJ Suceava, prijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, au desfășurat o percheziție fiind identificată și confiscată o altă cantitate de peste 3.000.000 țigarete de contrabandă.

Cercetările sunt continuate de către lucrători specializaţi din cadrul SICE – Biroul Combaterea Fraudelor Vamale, I.P.J. Suceava în vederea stabilirii întregii activități infracționale şi luării măsurilor legale ce se impun.

4 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Vii 01/03/2020 la ora 13:12 -

  Aici totul sa facut cu stirea vamei siret, baietii nu sunt din suceava cu siguranta, la asa captura au fost aduze cu tiru

 2. justitie falsa 25/02/2020 la ora 21:07 -

  la cata coruptie este in mafia politie-justitie din suceava se vor acoperi unii pe altii ca si pana acum.
  unii se fac ca aduna probe,altii se fac ca acuza si altii amana intelectual cauza pana la prescriptie. CA DE OBICEI.
  militienii de la moara au dosare pe care le puteau documenta si inainta intr-o zi si ei le tin 2-3 ani la sertar.OARE DE CE?
  nu se mai satura de bani nemunciti?! totusi au salarii nesimtite si vor pensii nesimtite si avantaje fara numar.
  acuma se leaga lucrurile si asa se explica absenta suspecta a politiei moara si a politiei scheia in aceasta zona.
  singurii pacalici vor ramane cei doi-trei politisti care efectiv si-au pus viata in pericol incercand sa-l prinda pe sukar.

 3. coruptia la ocazie 25/02/2020 la ora 16:08 -

  DJ 209C si DC 71 din Moara, prin Ponoare cu iesire in E85 sunt rute alternative ale contrabandei in jud Suceava. DC 71 nu cumva trece si prin fata sediului primariei moara, dar si prin fata sediului politiei comunei Moara?
  Nu exista contrabanda fara implicarea activa a functionarilor corupti din primarie si politie.
  Este prima data cand autoutilitara in cauza, radiata si cu nr. altei masini circula si pe drumurile din com. Moara?
  Inventarierea coruptilor cand incepe?

 4. caracatita coruptilor 25/02/2020 la ora 14:27 -

  Ce noutate! Poate pentru melitie! DJ 209 C a devenit ruta alternativa pt. traficul de tigari din Suceava. Si asta nu de ieri, de alaltaieri.
  Dar cine sa vada? Sectia Scheia, politia Moara?De partea cui sunt politistii de la Scheia si de la Moara? Cine sa vada Mercorie, Ignat?
  Si cum adica au fost incarcate tigarile de la hala? Da patrula unde era?
  Dziminski, primar la Moara si Miron de la urbanism chiar nu stiau pt. ce fel de activitate au eliberat autorizatiile de functionare?
  Cine a verificat daca activitatea din hala este aceeasi cu activitatea mentionata in autorizatie?
  Nu poti face contrabanda in veci, daca nu ai sprijinul politistilor corupti si a functionarilor corupti din primarii.
  Este imposibil ca primarul sa nu fi stiut de toata aceasta activitate, cum stie si de altele pe care le acopera,… fara nici un interes, desigur.