Tuesday , April 23 2024

Universitatea “Ştefan cel Mare” a sărbătorit 29 de ani de existență

Studenți, cadre didactice, reprezentnați ai autorităților locale, toți s-au adunat ieri pentru a ura “La mulți ani!” învățământului universitar sucevean. Universitatea “Ştefan cel Mare” s-a înființat în baza Hotărârii de Guvern nr. 225 din 7 martie 1990. Instituția își are originea în fostul Institut Pedagogic de trei ani, înființat în anul 1963. În 1976 acesta s-a transformat în Institutul de Învățământ Superior, cu dublu profil, universitar și tehnic. Între 1984 și 1990 a funcționat ca Institut de subingineri, subordonat Institutului Politehnic “Gheorghe Asachi” din Iași. 

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de acest moment aniversar, conducerea Universității sucevene a anunțat că oferta educațională își va diversifica opțiunile cu programe noi de licență și masterat. Astfel, rectorul profesor universitar doctor inginer Valentin Popa a anunțat faptul că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a aprobat specializarea “Psihologie”, în toamna acestui an, urmând să se organizeze prima sesiune de admitere.Conducerea USV a mai anunțat că două programe, cel de Asistență medicală generală și programul “Media digitală”, sunt în faza finală, în ceea ce privește acreditarea, urmâtă cu funcționarea celor două programe din domeniul Sănătate – Asistență medicală generală și Tehnică dentară vor fi create premisele înființării Facultății de Medicină. Suntem o universitate dinamică, poate cea mai dinamică din România, e normal să renunțăm la anumite programe de studii care nu sunt căutate pe piața muncii și să înființăm altele, cu căutare, pentru care încercăm să susținem cadre didactice în vederea dezvoltării acestora”, a declarat rectorul Valentin Popa. Acesta a mai adăugat că universitatea suceveană are în derulare mai multe proiecte de investiții, care vor duce la îmbunătățirea procesului de învățământ. Mai exact, înn prezent de face  studiul de fezabilitate pentru construcția unui cămin studențesc cu 810 locuri și va începe reabilitarea Căminului nr. 1, din interiorul campusului cât și al celui primit de la Colegiul Alimentar. “Un alt proiect are în vedere reabilitarea terenului de sport, prin înlocuirea suprafeței de joc și a balonului, iar un alt proiect este legat de corpul E, unde vom încerca să asigurăm climatizarea întregului corp de clădire, darm și o dotare semnificativă cu echipamente și materiale didactice”, a mai adăugat rectorul Valentin Popa.

Tot în acest an va începe și construcția grădiniței din campusul de la Moara, durata de finalizare a lucrărilor fiind de 12 luni. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …