Un tânăr gol pușcă s-a urcat pe catedrala din Suceava, a ameninţat că se sinucide și a desenat cruci pe clădire cu propriul sânge

13/02/18 ora:8:41am

Un tânăr de 18 ani s-a dezbrăcat complet și s-a căţărat pe un burlan pe Catedrala din Suceava, ameninţând că se sinucide. Aflat la 8-10 metri înălţime, el a spart un geam al Catedralei, rănindu-se la mâini, apoi a desenat o cruce din sânge pe un perete al bisericii. După o jumătate de oră, timp în care a aruncat cu bulgări în martorii adunaţi la faţa locului, tânărul a leșinat, iar pompierii au reușit să-l coboare  bou la catedrala (2)

Ieri, pe la ora 14.00, un tânăr de 18 ani a făcut un adevărat circ după ce s-a urcat pe Catedrala „Nașterea Domnului” dn Suceava și a ameninţat că se si­nu­cide. Tânărul, elev la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, s-a dez­brăcat complet și s-a urcat pe un burlan ajungând undeva pe la circa 8 – 10 metri înălţime. El a început să ţipe că își va pune capăt zilelor dacă „mireasa” lui nu va veni acolo. Se pare că tânărul suferea din dragoste și existau persoane care susţineau că s-ar afla sub influenţa etnobotanicelor.

Tânărul a spart un geam al Catedralei, pro­vocându-și mai multe le­ziuni la mâini. El a mâz­gălit un perete al bisericii, desenând chiar o cruce cu propriul sân­ge. După mai bine de ju­mătate de ceas în care a aruncat cu bulgări în martorii adunaţi în zonă, tânărul a leșinat.bou la catedrala (1)

Pompierii au urcat cu o autoscară mecanică până la el, l-au luat de acolo și l-au coborât. Acesta a fost preluat de o ambulanţă și dus la Spitalul Judeţean Suceava pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Tânărul era în șoc hipotermic, iar poliţiștii îl vor audia când își va reveni. (D.Z.)