Un șofer sucevean recalcitrant a fost încătușat și a dat probe de sânge la spital în prezența trupelor SAS

25/06/19 ora:5:45am

Desfășurare de forțe pentru a potoli un șofer beat, la Dumbrăveni. Acesta a refuzat să sufle în etilotest, manifestându-se violent în limbaj față de polițiști, apoi a încercat să fugă. Polițiștii din Adâncata și Şcheia l-au prins, l-au încătușat și l-au dus la spital să i se stabilească alcoolemia, unde a fost chemată în ajutor o grupă SAS de la IPJ Suceava

Poliția Orașului Salcea a fost sesizată prin 112 în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.30, de Marius V., din comuna Dângeni, județul Botoșani, despre faptul că pe DN29, pe  raza localității Dumbrăveni, circulă un autoturism tip SUV de culoare neagră, iar conducătorul acestuia, judecând după manevrele evazive de deplasare, e posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice. În zona indicată, în parcarea SC ELPETO OIL SRL din Dumbrăveni, a fost identificat autoturismul marca VW Tuareg  de culoare neagră, iar la volan a fost găsit Bogdan I., de 40 de ani, din Suceava, care emana halenă alcoolică. Şoferul a refuzat solicitarea polițiștilor de a sufla în etilotest, manifestându-se recalcitrant și violent în limbaj. Mai mult, acesta a încercat să fugă de la locul faptei, fiind nevoie de imobilizarea și încătușarea acestuia cu sprijinul echipajelor de poliție din cadrul Secției nr. 6 Adâncata și Secției de Poliție Şcheia. Bogdan I. a fost condus la Spitalul Județean Suceava în vederea recoltării de probe biologice de sânge, unde, pentru prevenirea unor incidente negative, având în vedere comportamentul anterior al persoanei în cauză, s-a solicitat sprijinul unei grupe de intervenție SAS din cadrul IPJ Suceava.

Conducătorului auto i-au fost prelevate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.  Polițiștii au întocmit în cauză dosar de cercetare penală pe numele lui Bogdan I. sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, cercetările fiind continuate de Poliția Orașului Salcea. (O.S.)