Un șofer neidentificat a fost urmărit aproape un kilometru de polițiști în Vicovu de Sus

19/09/18 ora:10:38am

El a refuzat să oprească mașina la semnalele polițiștilor și a gonit cam 800 de metri pe Calea Bucovinei, apoi a parcat în fața unui magazin. Când au ajuns polițiștii, au găsit portierele blocate și doi oameni în mașină. Niciunul dintre ei nu se afla la volan și au refuzat să spună cine a condus autovehiculul 

Ieri, în jurul orelor 01.00, polițiștii din Vicovu de Sus au efectuat semnal regulamentar de oprire, pe Calea Bucovineii, unui autoturism marca VW Passat care se deplasa pe direcția Straja-Vicovu de Jos.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză pe o distanță de aproximativ 800 de metri, șoferul oprind apoi autoturismul în parcarea magazinului SC Pușcău SRL de pe Calea Bucovinei din orașul Vicovu de Sus, cu motorul oprit și portierele blocate.

La volanul autoturismului nu a fost identificată nicio persoană. Pe bancheta din față a fost identificat un bărbat de 43 de ani, din comuna Albești, județul Botoșani. Pe bancheta din spate a autotu­rismului se afla un tânăr de 23 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

Cei doi au refuzat să dea polițiștilor relații pentru stabilirea identității conducătorului auto care nu a oprit la semnalul regulamentar.

Întrucât cei doi ocupanți ai mașinii ­e­manau halenă alcoolică, au fost testați cu aparatul alcooltest, la cel aflat în față rezultând valoarea de 0,63 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pasagerul de pe bancheta din spate a fost testat și el cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,33 mg/l alcool în aerul expirat.

Verificând bazele de date, polițiștii au aflat că bărbatul de 43 de ani nu are permis auto, în timp ce pasagerul din Vicov ­fi­gurează ca având  permisul de conducere „Cu Restricții-Suspendat”.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „condu­cere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”. (O.S.)