Un recidivist a fost reținut după ce a fost urmărit de polițiști cu mașina și pe jos, pe un câmp din Dărmănești

16/04/19 ora:3:51am

Un bărbat de 28 de ani din Straja, urmărit de mașina poliției sâmbătă noapte, a abandonat la Mărițeia Mică autoturismul Audi A8 pe care-l conducea pentru că un pneu a a explodat la viteza de 200 km/h. A doua zi, polițiștii au fost anunțați când conducătorul auto a venit să ia mașina, au încercat să-l prindă, dar acesta a refuzat din nou să oprească la semnalele autospecialei de poliție. La un moment dat, a abandonat mașina și a luat-o la fugă pe câmp, urmărit de un polițist. Cel în cauză are permisul suspendat și a fost eliberat din închisoare acum opt luni, unde a ajuns după ce a încălcat de mai multe ori legile rutiere  

Duminică, 14 aprilie, la ora 12.51, polițiștii din Dărmănești au fost sesizați prin 112 de Dorin C. despre faptul că pe proprietatea sa din satul Mărițeia Mică se află un autoturism abandonat.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat un autotu­rism marca Audi A8, cu volan pe partea dreaptă, fără numere de înmatriculare, de culoare gri, suspendat pe un cric având lipsă roata dreapta față.

Apoi, fiind solicitați cu privire la un scandal pe raza localității Călinești Enache, echipajul de poliție s-a deplasat în acel loc, unde imediat după aplanarea acelui conflict, au fost sesizați din nou de un localnic, cu privire la faptul că o persoană a venit la autoturismul Audi A8 și îi schimbă roțile.

Deplasându-se din nou spre mașina abandonată la Mărițeia Mică, pe drumul comunal neclasificat, membrii echipajului au observat autoturismul Audi, al cărui conducător auto, la vederea polițiștilor, a întors mașina, îndreptându-se spre DN2.

Polițiștii au pornit în urmărire cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea, iar când a ajuns la intersecția cu D.N. 2 a coborât din vehicul, a traversat drumul național pe jos și a fugit în aceeași direcție pe câmp. Un agent de poliție a coborât din autospecială și a plecat pe câmp în urmărirea șoferului, iar celălalt agent a continuat urmărirea cu autospeciala pe un drum de câmp.

După aproximativ 600 metri, persoana urmărită s-a supus somațiilor și s-a oprit, fiind reținută și introdusă în autospeciala de poliție.

În urma legitimării s-a stabilit faptul că bărbatul se numește Dănuț U., în vârstă de 28 de ani, din comuna Straja. În urma interogării bazelor de date s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere, dreptul de a conduce autovehicule fiindu-i suspendat. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ca urmare a activităților de ­cer­cetare penală întreprinse s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a lui Dănuț U..

Acesta este recidivist, fiind ­li­berat condiționat în urmă cu aproximativ 8 luni de zile, anterior fiind condamnat în mai multe dosare penale, majoritatea la regimul rutier. În urma audierii el a recunoscut că în noaptea de 13 spre 14 aprilie a fost urmărit de un echipaj al poliției rutiere pe raza municipiului Suceava, fiind la volanul aceluiași autoturism, și a reușit să scape pe raza satului Dănila din comuna Dărmănești, unde din cauza vitezei excesive, aproximativ 200 km/h, i-a explodat un pneu, abandonând astfel autoturismul și fugind pe câmp. Polițiștii din Dărmănești au constituit o escortă, care l-a condus și introdus pe suspect în Arestul I.P.J. Suceava. Acesta s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. (O.S.)