Un puști de 15 ani din Marginea a furat o autoutilitară cu cheile în contact, s-a plimbat prin comună și s-a izbit în gardul unei case

28/01/20 ora:7:03am

Speriat de consecințele isprăvilor sale, băiatul a fugit de la locul accidentului, el fiind găsit de polițiști după două ore și jumătate. Mama lui l-a sunat pe proprietarul autoutilitarei să-i spună că fiul ei i-a furat mașina și a băgat-o în gard 

O patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată în noaptea de duminică spre luni de Dorel S., de 54 de ani, din comuna Marginea, că o autoutilitară a intrat în gardul locuinței sale.

În urma deplasării la fața locului și a verificărilor efectuate a rezultat că în jurul orei 00.10, proprietarul casei s-a speriat când o autoutilitară  marca Mercedes-Benz a intrat în  gardul ce împrejmuiește proprietatea sa, provocându-i distrugeri. Conducătorul auto plecase de la fața locului.

Polițiștii au aflat că proprietarul autoutilitarei este Mihai B., de 28 de ani, din comuna Marginea. Acesta a a declarat că autoutilitara se afla parcată în fața imobilului fratelui său, fără a fi asigurată și având cheile în contact. De asemenea, el a mai spus polițiștilor că a fost sunat de Ana D., mama lui Ionuț D., care i-a relatat faptul că fiul său în vârstă de 15 ani i-a sustras autoturismul lui Mihai B. și l-a condus pe raza comunei Marginea, pierzând controlul ­autouti­litarei și intrând într-un gard.

În urma activităților informativ-operative desfășurate pe raza comunei Marginea, în jurul orei 02.30, băiatul a fost găsit. El nu avea leziuni vizibile în urma impactului.

Ionuț D. a spus polițiștilor că în acea noapte a luat autoutilitara lui Mihai B., care se afla parcată în curtea unui imobil și având cheile în contact, pentru a se plimba și a condus-o aproximativ 3 kilometri pe raza comunei Marginea. La un moment dat, a pierdut controlul mașinii, intrând într-un gard. Având în vedere faptul că a furat mașina și că nu deține permis de conducere, Ionuț D. s-a speriat, părăsind locul accidentului.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal, urmând a se efectua cercetări față băiatul de 15 ani  pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”. (O.S.)