Un ofiter de politie si un sef de la Garda Forestiera Suceava, trimisi in judecata de DNA pentru ca au primit mita 3.000 de lei de la un gaterist

reportersite
15/10/19 ora:6:28am

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului DAMIAN GHEORGHE, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, in scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, inculpații DUMITRIU AUREL, la data faptei șef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic și al Trasabilității Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în prezent director în cadrul Direcției de Control a Regimului Silvic și Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, şi doi administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În data de 25 ianuarie 2016, inculpatul Damian Gheorghe, în calitate de ofițer de politie judiciară în cadrul Inspectoratului de Politie Județean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, ar fi anunțat reprezentanții unei societăți comerciale (inculpați în prezenta cauză) despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceștia o administrau și care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulației, prelucrării și comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, în aceeași zi, din dispoziția unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societății o cantitate de masă lemnoasă fără acte de proveniență legală (aproximativ 88 metri cubi), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare.

La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpații Damian Gheorghe și Dumitriu Aurel ar fi primit de la aceeași oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare).

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei, puse la dispoziția organului de urmărire penală de către inculpații Damian Gheorghe și Dumitriu Aurel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Alecu 15/10/2019 la ora 3:24 -

    Sa li se traga oare mitarnicilor pentru ca au intinat ziua lui Nea Nicu prin faptele lor si mai ales “giganticul” prejudiciu produs?! :))

  2. Alecu 15/10/2019 la ora 3:21 -

    Trei ani si jumatate de la savarsirea faptei si abia s-a terminat ancheta? Ce sa zic … Bine macar ca dupa trei ani si jumatate nu le-a dat NUP. Oare in instanta cat mai tine procesul?! Si totusi, doar mita de trei mii lei?! Pe bune … Adica s-a infiintat in parchet anticoruptie care asa ceva “instrumenteaza”?! Care este marea eficienta?! Sau macar unde este?! Poate ca nu vad si am nevoie de indrumare.