Un individ pe numele căruia exista un mandat european de arestare, prins la Broșteni după ce a spart geamul unei mașini și a furat bere și votcă 

18/06/19 ora:6:06am

Individul, de loc dintr-un sat din Iași, are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare pentru distrugere prin incendiere, creând un prejudiciu de peste 220.000 lei . Acum el lucra la o stână din Broșteni. Duminică noaptea avea chef de băut și a spart o mașină de unde a furat bere și votcă  

Polițiștii orașului Broșteni au fost sesizați prin 112 duminică dimineață despre faptul că la Cabana Pasul Lupului de pe str. Neagra, locul numit Ne­grișoara, un bărbat a spart peste noapte geamul la un autoturism și a sustras mai multe sticle cu bere de 0,330 ml și o sticlă de votcă de 0,750 ml. În locul respectiv, echipajul de po­liție a identificat autoturismul Suzuki Grand Vitara, iar proprietara acestuia, Stela C., de 36 ani, localnică, a relatat faptul că în noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat care lucrează la o stână din apropiere a fost acolo și a consumat băuturi alcoolice, iar tinerii care se aflau la cabana i-au dat de băut și de mâncat, după care bărbatul a plecat.

Duminică dimineață, în jurul orei 04.00, s-au auzit zgomote de sticlă, dar nu a ieșit nimeni afară să vadă ce se întâmplă, iar mai târziu femeia a văzut că a fost spart un geam la autotu­rism și au fost sustrase sticle cu bere de 0,330 ml și o sticlă de votcă.

Polițiștii au reușit să-l identifice pe cel care a spart geamul mașinii și a furat băutura în persoana lui Mircea H., de 53 ani, cu domiciliul stabil în satul Popești, comuna Popești, județul Iași. În cauză s-a întocmit dosar de ur­mărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și distrugere.

Cu ocazia efectuării verificărilor s-a stabilit că bărbatul are cardul de identitate expirat și figurează ca urmărit, având de executat 4 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere, creând un prejudiciu de peste 220.000 lei. Pe numele lui a fost emis un mandatul de ­exe­cutare a pedepsei de către Ju­decă­toria Giurgiu și un mandat  european de arestare, emis de Judecătoria Giurgiu pentru aceeași faptă. Ieșeanul a fost reținut și încarcerat în Penitenciarul Botoșani. (O.S.)