Un individ băut a furat stâlpii de lemn care susțineau cablul TV/internet, la Dornești

11/02/19 ora:2:15am

Acesta i-a încărcat în remorca autoutilitarei sale, împreună cu 200 de metri de cablu de fibră optică ce alimenta abonații din zonă. Stâlpii din lemn aparțin C.F.R. SA, iar cablul tip fibră optică aparține SC FIBER COM SRL  

În seara de 8 februarie, în jurul orei 21:15, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că în comuna Dornești, pe strada din spatele cimitirului, se taie stâlpi care susțin cablul de internet.

Pe drumul comunal neclasificat care face legătura între comuna Dornești și satul Iaz polițiștii au identificat autoutilitara marca VW Transporter, care tracta o remorcă fără număr de înmatriculare/înregistrare, în care era încărcat material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana lui A.H., de 54 de ani, din comuna Dornești, iar în calitate de pasager a fost identificat I.H., de 19 ani, din aceeași localitate.

Polițiștii au efectuat un control asupra autoutilitarei și au constatat că în interiorul acesteia se afla o cantitate de material lemnos pentru care șoferul nu a putut prezenta proveniența legală.

Tot în interiorul autoutilitarei a fost identificat un motofierăstrău, un topor, precum și o rolă din cablu tip fibră optică (cablu internet/tv) și nici pentru acestea conducătorul auto nu a putut prezenta proveniența legală sau da alte explicații plauzibile. De asemenea, s-a constatat că remorca era încărcată cu material lemnos, respectiv stâlpi din lemn, secționați la dimensiuni diferite, cuprinse între 0,5 și 1,5 metri. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii s-au deplasat apoi pe drumul comunal Dornești – Iaz, unde la circa 300 de metri a fost identificată pe partea carosabilă o bucată de stâlp din lemn, cu aceleași caracteristici ca ale materialului lemnos identificat în remorcă. Mai departe, pe aceeași direcție de deplasare, Dornești – Iaz, la circa 1 km, a mai fost identificată o bucată de stâlp din lemn tăiat. La distanța de circa 3 km de locul în care a fost oprită în trafic autoutilitara, la trecerea peste calea ferată Dornești – Siret, s-a constatat că lipsește cablul tip fibră optică (cablu tv/internet).

În acea zonă, în partea stângă a drumului comunal Dornești – Iaz, pe marginea căii  ferate, au fost identificate urmele tăierii a doi stâlpi din lemn, care susțineau rețeaua de cablu, iar într-o zonă apropiată au fost identificate urmele tăierii a trei stâlpi din lemn.  S-a mai constatat faptul că porțiunea de cablu aferentă acestor stâlpi, de circa 200 m lungime, a fost sustrasă.

Autoutilitara împreună cu remorca au fost transportate la Atelierul de împletituri din comuna Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat că în autoutilitară se afla cantitatea de 0,74 metri cubi material lemnos specia salcie.Autovehiculul și remorca sa au fost indisponibilizate la sediul poliției, pentru continuarea cercetărilor.

Bunurile folosite și rezultate din comiterea faptelor au fost confiscate.

Polițiștii au stabilit că stâlpii din lemn aparțin C.F.R. SA, cablul tip fibră optică aparține SC FIBER COM SRL, iar arborii din specia salcie urmează a se stabili de pe raza cărui canton silvic au fost tăiați.

După primele verificări efectuate, a rezultat că valoarea prejudiciului depășește 5.000 lei.

În cauză urmează a se efectua cercetări față de A.H., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt calificat”, „tăiere ilegală de arbori”, „furt de arbori”, „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „tractare a unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”, iar față de I.H. se vor efectua cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”. (O.S.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Minu 11/02/2019 la ora 22:12 -

    pedepse exemplare trebuie dati acestor hoti , poate se vor dezvata de naravul furtului.