Un gospodar din Comănești a găsit în peretele șurii un pistol și două încărcătoare fără muniție

26/02/20 ora:4:47am

Bărbatul făcea lucrări de construcție și când a vrut să demoleze peretele anexei a găsit deasupra tocului ușii de acces, în perete, un pistol ruginit, într-un toc de piele și două încărcătoare. El a moștenit casa în 2012 de la mama lui și nu are habar de unde provine arma și cine a ascuns-o acolo

 

Luni, la ora 18.15, Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată prin 112 de Florin C., de 35 de ani, din comuna Comănești, despre faptul că a găsit o armă într-o anexă din curtea sa.

Bărbatul locuiește în Comănești de aproximativ  8 ani. Pe 24 februarie, în jurul orei 16.30, în timp ce efectua lucrări de construcție la o anexă situată în curtea imobilului, a găsit un pistol ce se afla într-un toc de piele și două încărcătoare fără muniție. Arma se afla deasupra tocului ușii de acces în șură, în perete și a fost descoperită în momentul în care proprietarul a distrus zidăria. Pistolul se află într-o stare avansată de degradare, fiind afectat în totalitate de rugină.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul SAESP – IPJ Suceava, care a găsit  pistolul ruginit, cu mâner de culoare neagră, fără serie sau număr și două încărcătoare fără ­e­lemente de muniție. Cu ocazia audierii, Florin C. a declarat faptul că deține proprietatea din anul 2012, când a primit-o moștenire de la mama sa și nu cunoaște proveniența armei, aceasta fiind zidită în peretele anexei până acum, la demolare.

Arma identificată a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „nerespectare a regimului armelor și al munițiilor”. (O.S.)