Un Dorel de Suceava a fisurat cu buldo-excavatorul o coloană de gaz din George Enescu

11/07/19 ora:7:36am

Intâmplarea a avut loc marți, în timp ce muncitorii unei firme montau containere semi-îngropate de colectare a deșeurilor  

 

Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată marți, 9 iulie, de Bogdan A., din Suceava, despre faptul că pe bulevardul George Enescu, în dreptul blocului 16G a fost spartă o coloană de gaz.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că reprezentanții unei firme  au efectuat activități de montare a unor containere de co­lectare a deșeurilor menajere semi-îngropate în imediata apropiere a blocului nr. 16G de pe bd. George Enescu.

După montarea a trei containere, s-au efectuat săpături pentru mon­tarea altor trei, iar un muncitor a atins cu cupa unui buldo-excavator coloana de gaz din material plastic de tip ”PE 90” aflată la o adâncime de 1,2 m.  Materialul plastic din care era confecționată țeava a cedat, rezultând o fisură de aproximativ 15 cm.

În perioada imediat următoare a intervenit un echipaj al DELGAZ, care a înlocuit secțiunea din coloana afectată și a repus în funcțiune co­loana de gaz. Reprezentanții Delgaz nu au pu­tut oferi detalii cu privire la valoarea pre­judiciului creat ca urmare a ava­rierii coloanei de gaz, aceste detalii urmând a fi comunicate ulterior. Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”. (O.S.)