Un boschetar a ars de viu în urma într-un incendiu, la Gălănești

9/11/18 ora:8:47am

Polițiștii au reconstituit cu greu rămășițele osoase carbonizate găsite în imobilul unde se adăpostea de obicei bărbatul. Cauza incendiului pare să fi fost o lumânare sau o țigară uitată aprinsă

Polițiștii suceveni au fost anunțați pe 5 noiembrie despre dispariția unui bărbat din Gălănești, Aurelian M., de 58 de ani, care nu mai fusese văzut de pe data de 2 noiembrie.

Polițiștii din cadrul SPR 4 Gălănești au audiat mai multe persoane din anturajul acestuia, stabilind că bărbatul nu avea un domiciliu stabil, era cunoscut ca fiind fumător și consumator de bău­­turi alcoolice, motiv pentru care a fost abandonat de familie, trăind mai mult din mila localnicilor, care îi aduceau alimente. Totodată, acesta obișnuia să locuiască în clădirile dezafectate de pe raza comunei Gălănești, sub poduri și podețe, precum și sub tribuna stadio­nului din comună.

Întrucât Aurelian M. nu deținea o locuință, el obișnuia să pătrundă fără drept într-o clădire dezafectată amplasată în fosta fabrică din localitate, accesul acolo fiindu-i interzis întrucât în trecut a incendiat fără intenție mai multe bunuri, afectând etajul acesteia.

În dimineața zilei de 7 noiembrie polițiștii s-au deplasat la imobilul dezafectat în care Aurelian M. obiș­nuia să înnopteze în vederea căutării acestuia, ocazie cu care s-a constatat producerea unui incendiu la etajul clădirii. Între resturile carbonizate au fost desco­perite, carbonizate în totalitate, fragmente de os și un craniu ce păreau a fi de origine umană.

A fost solicitată deplasarea la fața locului a echipei operative, iar cu oca­zia cercetării amănunțite a locului fap­tei a fost fixată poziția resturilor osoase față de cameră, observându-se că focarul principal s-a desfășurat în zona cadavrului, întrucât dușumeaua din zona resturilor osoase prezenta cel mai mare grad de carbonizare.

Ulterior, la fața locului s-a prezentat un reprezentant din cadrul ISU „Bucovina” Suceava.

După ridicarea fragmentelor osoase au fost ridicate resturi carbonizate de sub acestea, fiind identificată carcasa de aluminiu a unei lumânări de tip candelă și resturile carbonizate ale unui telefon mobil.

Sursa probabilă a incendiului o reprezintă foc deschis de la o lumânare sau un rest de țigară aprinsă.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infrac­țiunii de „ucidere din culpă”. (O.S.)