Un beţivan și-a bătut tatăl în vârstă de 84 de ani. Poliţiștii au emis ordin de protecţie

11/01/19 ora:11:05am

Joi, 10 ianuarie, Postul de Poliţie Iacobeni a fost sesizat de P. P., de 84 ani, localnic, despre faptul că în cursul zilei de miercuri acesta a fost lovit de către fiul său, P. Gheorghiţă, de 50 ani, din aceeași localitate.      

Conform bătrânului, în ziua respectivă, în jurul orelor 14:00, P. Gheorghiţă, aflându-se în stare avansată de ebrietate, a intrat în camera unde locuiesc părinţii săi şi l-a lovit cu palma în zona feţei pe tatăl său împingându-l pe patul din încăpere. Imediat, agresorul l-a prins cu mâinile de gât, însă bătrânul a opus rezistenţă şi reuşit să scape din altercaţie. P. Gheorghiţă locuieşte în acelaşi imobil cu părinţii săi, însă accesul se face pe intrări separate, dar din cauza faptului că mama agresorului a fost diagnosticată cu cancer şi este imobilizată la pat, individul s-a mutat de circa două luni în acelaşi spaţiu de locuit cu părinţii săi. Acesta este cunoscut ca şi consumator de băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost internat de mai multe ori în Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, nu are nicio sursă de venit, iar motivele scandalurilor din familie sunt bazate pe faptul că acesta le solicită bani pentru băuturi alcoolice şi ţigări părinţilor săi.

În urma evaluării situaţiei de fapt şi a completării formularului de risc a fost emis Ordinul de protecţie provizoriu începând cu 10/01/2019 ora 13:30, pe o perioadă de 5 zile, cu interdicţia de a se apropia la o distanţă de 10 metri faţă de victimă. Ordinul de protecţie provizoriu urmează să fie înaintat la 11.01.2019 Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru confirmare.