Un barbat de 31 de ani, recidivist, retinut si plasat apoi sub control judiciar dupa ce a lovit o masina in care se afla un copil si a fugit de la locul accidentului

20/04/19 ora:1:45am

La data de 19.04.2019, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de un inculpat de sex masculin, în vârstă de 31 ani, recidivist, care a fost reţinut la data de 18.04.2019 pentru 24 ore de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, faptă comisă prin aceea la data de 16.04.2019, orele 16:10. Conform politistilor, în timp ce conducea autoturismul  marca pe strada Ion Creangă din municipiul Fălticeni, pe relația Fălticeni spre Rădășeni, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de către o femeie de 35 de ani, localnică, care circula din sens opus, după care a apărăsit locul accidentului. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei minore de 10 ani, pasageră în autoturismul condus regulamentar de femeia de 35 de ani Minora a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Mun. Fălticeni, avand nevoie de 3-5 zile de ingrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

La 18.04.2019, în urma continuării cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, în momentul producerii evenimentului, autoturismul care a părăsit locul faptei a fost condus de un bărbat de 31 de ani, din aceeași localitate, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Conform procurorilor din Falticeni, inculpatul a comis fapta în cadrul termenului de supraveghere stabilit printr-o condamnare anterioară pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.