Un bărbat care s-a rătăcit în timp ce culegea bureți în pădurea din Şerbăuți a fost găsit mort

12/07/18 ora:8:38am

Un bărbat din Dărmănești a mers în pădurea din Şerbăuți la cules de ciuperci. Polițiștii, alertați de soția celui dispărut, l-au găsit mort. Bărbatul era cunoscut cu afecțiuni cardiace și suferind de diabetmedicina legala

La data de 10 iulie 2018, la ora 15.53, polițiștii din Bălcăuți au fost anunțați prin 112 de Gabriela H., de 48 de ani, din comuna Dăr­mănești, despre faptul că în cursul zilei respective, pe la ora 11.30, soțul său, Mihai H., s-a rătăcit în pădurea din comuna Şerbăuți. În urma cerce­tărilor făcute de agenți a reieșit că în dimineața de 10 iulie 2018, în jurul orei 09.30, Mihai H. a plecat, împreună cu soția sa, Gabriela H., cu fiica și socrul în pădurea de pe raza comunei Şer­băuți pentru a cu­lege ciuperci.

În jurul orei 11.30, Mihai H. s-a îndepărtat de locul unde familia sa culegea ciuperci, motiv pentru care soția l-a sunat în repetate rânduri pe telefonul mobil, fără a putea să poarte un dialog din cauza lipsei semnalului. Cum până la ora 15.53 Mihai H. nu a fost găsit, soția lui a sunat la 112. Polițiștii au început să-l caute în pădurea de lângă comuna Şerbăuți, căutările fiind extinse și pe raza suprafeței de pădure a satului Călinești, unde în jurul orei 20.00 bărbatul a fost găsit, la aproximativ opt kilometri de locul unde a fost anunțată dispariția, acesta fiind decedat. Se pare că Mihai H. era cunoscut cu afecțiuni cardiace și diabet. Anchetatorii au dispus efectuarea unei necropsii pentru stabilirea cauzei decesului. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „ucidere din culpă”. (D.Z.)