Un bărbat a murit carbonizat în casa care i-a luat foc

17/12/18 ora:2:32am

Incendiul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Câmpulung Moldovenesc. Proprietarul de 51 de ani locuia singur și dormea lângă soba din dormitor când locuința a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii nu l-au mai putut salva. Casa a ars în întregime. Intr-un alt incendiu, la o gospodărie din Bălcăuți, au pierit 2 capre, 11 pui de căței din rasa Cane Corso, precum și circa 30 de păsări  

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 02:27, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin 112 de Nicoleta P. cu privire la faptul că la locuința cumnatului ei, Dorin L., de 51 de ani, din localitate are loc un incendiu și este posibil ca acesta să fie în locuință. Au intervenit pompierii militari din cadrul ISU Bucovina Suceava, Detașamentul Câmpulung Moldovenesc, care au acționat pentru stingerea incendiului.

După stingerea incendiului, în locuință, în dormitor, lângă soba de încălzit, a fost identificat cadavrul lui Dorin L. carbonizat. Identitatea acestuia a fost stabilită cu ajutorul fratelui său, care locuiește în vecinătate. În urma incendiului a ars aproape în totalitate locuința compusă din patru camere situate pe un singur nivel, precum și bunurile din interior (mobilier, posibil documentele victimei), rămânând în picioare doar pereții.

Din relatările fratelui victimei a rezultat că acesta locuia singur și obișnuia să consume frecvent băuturi alcoolice. Folosea în mod curent doar o singură cameră a locuinței și obișnuia să alimenteze soba de încălzit cu diferite deșeuri, mase plastice și alte materiale combustibile.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului „alimentarea necorespunzătoare cu combustibil a sobei de încălzit”. În urma cercetării locului faptei nu au fost identificate elemente care să conducă la alte concluzii.

Cadavrul victimei a fost ridicat și depus la morga Spitalului Câmpulung Moldovenesc pentru efectuarea autopsiei medico-legale. Valoarea estimată a pagubelor create este de aproximativ 70.000 de lei. Locuința nu era asigurată.

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „distrugere din culpă”, ce urmează a fi soluționat procedural de Poliția Câmpulung Moldovenesc, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Un alt incendiu a avut loc la Bălcăuți sâmbătă după-amiază, când polițiștii secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 de Maria S., de 42 de ani, din Bălcăuți cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la anexa locuinței.

Femeia deținea în interiorul anexei de lângă locuință, respectiv a grajdului de animale, 11 pui de câine din rasa Cane Corso, iar pentru a le asigura necesarul de căldură a instalat un bec special pentru emanarea căldurii.

Sâmbătă, 15 decembrie, în jurul orelor 16:00, proprietara s-a deplasat la grajdul de animale, iar în momentul în care a deschis ușa anexei, în interior a izbucnit focul.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Siret cu trei autospeciale, care au procedat la localizarea și stingerea incendiului. În urma incendiului a rezultat degradarea grajdului, respectiv au ars pereții din plăci OSB, planșeul de lemn, astereala de lemn de sub tablă, precum și învelitoarea din tablă. Tot în incendiu au pierit 2 capre, 11 pui de căței din rasa Cane Corso, precum și circa 30 de păsări, valoarea bunurilor distruse în incendiu fiind estimată la aproximativ 20.000 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „distrugere din culpă”. (O.S.)