Un băiat de 15 ani, dat în urmărire internaţională după ce a fugit de la un centru de plasament din Solca, prins de poliţişti după ce a furat o maşină din Bistriţa şi a lovit un autobuz la Gura Humorului   

reportersite
19/02/20 ora:7:56am

Marti, 18 februarie 2020, echipajul de poliţiei rutieră din cadrul Compartimentului rutier Gura Humorului a fost informat cu privire la faptul că M. Darius, de 15 ani, din Fălticeni, conduce autoturismul marca Renault pe raza oraşului Gura Humorului fără a poseda permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul respectiv a fost implicat într-un eveniment rutier cu pagube materiale, iar la un atelier de dezmembrări a fost identificat băiatul de 15 ani şi autoturismul marca Renault.

În urma primelor verificări efectuate şi în urma discuţiilor purtate cu persoanele identificate la faţa locului,  poliţiştii au stabilit că marţi, 18 februarie 2020, în jurul orelor 07.40, M. Darius, în timp ce conducea autoturismul marca Renault Megane pe b-dul Bucovina, din oraşul Gura Humorului, având direcţia de deplasare Frasin către Gura Humorului, la schimbarea benzii de mers nu s-a asigurat corespunzător şi a acroşat autobuzul marca Mantemsa, condus de către M. Florin, de 30 ani, din Mănăstirea Humorului. Băiatul de 15 ani nu a oprit la faţa locului, fiind însă urmărit de celălalt şofer. Când în sfârşit a fost ajuns de şoferul autobuzului, băiatul a declarat că doreşte să achite contravaloarea pagubelor, urmând a se întâlni, făcând schimb de numere de telefon. Ulterior, «şoferul» de 15 ani a mers cu maşina la un atelier din zonă pentru a o da la dezmembrare, unde a şi fost identificat de poliţie.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele  de date a reieşit faptul că autoturismul marca Renault Megane figurează furat din localitatea Unirea, judeţul Bistriţa Năsăud, în noaptea de 17/18.02.2020.

De asemenea M. Darius figura ca dispărut din data de 11 februarie 2020 de la Centrul de Plasament „Mihail şi Gavriil” Solca, fiind dat în urmărire internaţională. A fost anunţat  Centrul de Plasament „Mihail şi Gavriil” Solca pentru preluarea minorului.

Autoturismul Renault Megane urmează a fi preluat de I.P.J. Bistriţa Năsăud, pentru continuarea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de Compartimentul Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural, întocmindu-se dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.