Trei transporturi ilegale de lemn interceptate de polițiștii suceveni

17/07/17 ora:8:18am

Trei șoferi ce transportau ilegal lemn au fost depistați în trafic de polițiști. Aceștia au fost lăsați fără lemnul transportat, iar doi dintre ei au rămas și fără camioane

lemne
La data de 14 iulie 2017, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delic­telor Silvice, în timp ce desfășurau activități specifice pe linie de silvicultură privind legalitatea transportului de material lemnos, în jurul orei 20.30, au depistat pe DJ 174 Neagra, pe raza orașului Broșteni, un camion ce transporta lemn, la volanul acestuia aflându-se Andrei Sandu, de 29 de ani, din localitate, care a prezentat pentru control un aviz de însoțire pentru cantitatea de 14,09 mc lemn foc rășinoase specia molid. Cum existau suspiciuni cu privire la faptul că tânărul transporta a doua oară altă cantitate de lemn în baza aceluiași aviz de însoțire, deoarece avizul de însoțire prezentat a fost emis la data de 14 iulie a.c., ora 13.10, iar transportul a fost depistat în jurul orelor 20.10, distanța de parcurs de la locul de încărcare până la locul depistării fiind scurtă și numărul de piese nu corespundeau cu cele înscrise în avizul de însoțire. Astfel, Andrei Sandu a fost întrebat despre legalitatea transportului de lemn, ocazie cu care a declarat faptul că l-a cumpărat de la o persoană necunoscută pe raza orașului Broșteni și că cu avizul de însoțire a mai efectuat un transport de lemn. Soferul a fost dus la Ocolul Silvic Broșteni iar în urma inventarierii materialului lemnos a rezultat cantitatea de 7 mc lemn foc rășinoase, specia molid. In acest caz, polițiștii au amendarea lui Andrei Sandu cu 5.000 de lei și ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 7 mc lemn foc rășinoase specia molid.

La data de 15 iulie 2017, la ora 00.15, pe strada Stefan cel Mare din orașul Gura Humorului a fost depistat camionul MAN care transporta lemn, la volanul acestuia aflându-se Constantin Rusu, de 60 de ani, din comuna Valea Moldovei. Fiindu-i cerut să prezinte avizul de însoțire a lemnului transportat, bărbatul a declarat verbal faptul că nu are aviz de însoțire pentru cantitatea de lemn transportată. Acesta a fost dus la sediul Ocolului Silvic Gura Humorului în vederea inventarierii materialului lemnos. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11,53 mc lemn rotund cherestea în valoare de 3.562,77 de lei. Constantin Rusu a fost amendat cu 10.000 de lei, i s-a confiscat cheresteaua, precum și camionul.

La data de 14 iulie 2017 ,în jurul orei 21.50, pe DN17B, pe strada Bistriței din orașul Broșteni, polițiștii au oprit pentru control un camion despre care existau suspiciuni că ar transporta lemn în mod repetat cu același aviz de însoțire primar. Soferul a fost legitimat în persoana lui Vasile Maxim, de 46 de ani, din comuna Borca, județul Neamț, reprezentant al SC Cristișor SRL, care a prezentat pentru cantitatea de lemn transportată avizul de însoțire primar din data de 14 iulie 2017, în care era menționată cantitatea de 14,27 mc lemn rotund rășinoase – molid. Deoarece numărul de piese precum și diametrul materialului lemnos transportat nu corespundea cu cele trecute în avizul de însoțire primar s-a luat legătură cu reprezentanții Ocolului Silvic Crucea, care în ziua de 15 iulie a.c., au inventariat lemnul transportat, ocazie cu care au fost constatate diferențe la diametrul bucăților de lemn, diferențe la numărul de piese transportate, de asemenea cantitatea de lemn transportată avea un total de 15,47 mc material lemnos rășinoase. In urma verificărilor făcute de polițiști a reieșit faptul că respectivul camion, la data de 14 iulie 2017, la ora 16:21, se deplasa din direcția comuna Borca către punctul de încărcare situat pe raza Ocolului Silvic Crucea „Barnar” fără să fie încărcat cu lemn. Din declarația lui Vasile Maxim a reieșit faptul că acesta a transportat lemn în mod repetat cu același aviz de însoțire. Soferul a fost amendat cu 5.000 de lei, iar lemnul și camionul a fost confiscate și predate în custodia reprezentanților OS Crucea. (D.Z.)