Trei spitale și trei farmacii respinse de CAS de la contractare au făcut contestație

18/07/19 ora:5:37am

Este vorba despre laboratoarele de imagistică din cadrul spitalelor din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Rădăuți și farmaciile Davila și Hipocrat din Rădăuți și Farmacia Medicplant din Iaslovăț. Aceștia au fost nemulțumiți de rezultatele analizării dosarelor u noul contract-cadru va intra în vigoare pe data 1 august. Laboratorul de Imagistică de la Spitalul Rădăuți nu a primit undă verde, nici după contestație 

După cum reiese din datele transmise de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, opt furnizori de servicii medicale respinși la contractare au depus contestație la sediul instituției sucevene și au solicitat reanalizarea documentelor. Este vorba despre laboratoarele de imagistică din cadrul spitalelor din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Rădăuți și farmaciile Davila și Hipocrat din Rădăuți și Farmacia Medicplant din Iaslovăț. La acestea se adaugă și Laboratorul de Radiologie Dentară Ovident, cu punct de lucru în Suceava și Fălticeni și un laborator de Medicină Nucleară din Iași.

Reamintim că noul contract-cadru va intra în vigoare de luna viitoare, mai exact de pe data de 1august. În prezent, între Casa de Asigurări de Sănătate și furnizorii de servicii medico-farmaceutice din județ sunt încheiate 700 de contracte. Cele mai multe, și anume 278, sunt cu medicii de familie, 137 sunt cu farmaciile, 106 cu ambulatoriul de specialitate clinic, 28 cu cel paraclinic și zece cu cel de recuperare. 53 de medici stomatologi se află acum în contract cu CAS, la aceștia adăugându-se 68 de furnizori de dispozitive medicale și 15 unități spitalicești din județ. Cele mai puține contracte sunt încheiate între CAS și firmele de îngrijire la domiciliu, unde sunt patru astfel de contracte semnate și unul singur cu o firmă de transport medical neasistat.

Printre neregulile constate în dosarele unităților spitalicești, se remarcă faptul că programul medicilor este mai mic de șase ore, nu au competențe de a lucra la Computer Tomograf iar programul de activitate declarat în Anexa 45 nu este acoperit de medici.

Din datele făcute publice de către reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate suceava, reiese faptul că au fost acceptate contestațiile Farmaciilor Davila și Hipocrat din Rădăuți, a farmaciei Medicplant din Iaslovăț și a Spitalelor Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei și a Laboratorului de Imagistică Dentară Ovident. (Cristina RUŞTI)