Trei șoferi prinși băuți la volan într-un interval de patru ore

6/12/18 ora:7:25am

O patrulă de poliție din Vadu Moldovei a oprit pentru control marți, 4 decembrie, la ora 22.20, pe D.N. 15C din satul Boroaia, autoturismul marca VW Golf condus de Mihai V., de 69 de ani, din comuna Cornu Luncii. Autoturismul menționat a fost oprit în trafic ca urmare a unei sesizări primite prin 112 cum că autovehiculul în cauză se deplasează pe contrasens.

Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, a fost solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat testarea, după care a fost condus la spital în vederea pre­levării probelor biologice și stabilirii alcoolemiei din sânge, conducătorul auto refuzând ­pre­levarea probelor biologice.  În cauză s-a întocmit dosar pe­nal sub aspectul săvârșirii infrac­țiunii de „refuz sau sustra­gere de la prelevarea mos­trelor biologice”.

Tot marți seară, la ora 22:43, echipajul din cadrul SPR 15 Vatra Dornei auoprit pe DN 17B, din satul Ortoaia, comuna Dorna Arini, autoturismul marca VW Bora condus de Alexandru S., de 36 de ani, localnic și întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Ieri dimineață, la ora 02:09, un echipaj de poliție din Gălă­nești a oprit pentru control pe DJ 178 F, de pe raza comunei Frătăuții Vechi, autoturismul marca VW Golf condus de Ionuț H., de 22 de ani, localnic și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (O.S.)