Trei gospodării au fost cuprinse de flăcări la Vuliva

21/08/18 ora:2:35am

La data de 19 august 2018, la ora 14.02, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Gălănești și Bilca, au intervenit cu opt autospeciale de stingere pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în satul Vuliva, comuna Frătăuții Noi.incendiu-min

La sosirea echipajelor, incendiul se ma­nifesta la acoperișul unei case de locuit și al unei anexe, corp comun, precum și la acoperișul unei locuințe învecinate, cu pericol de propagare la cele două gospodării și la o proprietate din apropiere.

La prima gospodărie au ars acoperișul corpului comun pe aproximativ 140 mp, bunuri din podul locuinței și din anexă și altele. S-au degradat elemente de tâmplărie, aproximativ 20 mp din acoperișul unei anexe și un autoturism.

La cea de-a doua gospodărie a ars parțial acoperișul casei, pe aproximativ 60 mp, și s-a degradat tavanul camerelor, pe aceeași suprafață.

Flăcările au afectat și aproximativ 2 mp din acoperișul locuinței dintr-o a treia proprietate.

Pe timpul intervenției pompierilor, o femeie în vârstă de 54 de ani a suferit un atac de panică. Aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care a transportat-o la spital pentru investigații suplimentare.

Cauza probabilă de izbucnire a incen­diului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Incendiul a fost stins la ora 16.55, iar pompierii au salvat cele trei case de locuit și anexele gospodărești, cu bunurile aferente. (D.Z.)