Trei cazuri de gripă diagnosticate în ultimele zile în judeţul Suceava

12/01/18 ora:7:29am

După ce în săptămâna precedentă a fost un singur caz de gripă, în ultimele şapte zile au mai fost diagnosticate cu această boală încă trei persoane, toate din zona Rădăuţi . Toţi cei trei pacienţi sunt internaţi şi urmează tratament de specialitate. In ultima săptămână, peste 2.000 de suceveni au ajuns la medic din cauza răcelilor

 gripa

In prima săptămână din acest an s-au confirmat trei cazuri de gripă printre suceveni, fiind astfel patru cazuri înregistrate până acum în Suceava, în acest sezon. Este vorba despre trei pacienţi din zona RădăuţI, doi cu vâsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani şI unul cu vâsta de peste 65 de ani. ToţI aceşti trei pacienţI sunt în prezent internaţi în spital şI urmează tratament de specialitate. Chiar dacă medicii au început să se confrunte cu cazuri compabile cu gripa, după cum reiese din datele statistice furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică, numărul sucevenilor care au ajuns la medic din cauza afecţiunilor respiratorii este în uşoară scădere. Dacă în săptămâna precedentă, numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijire medicală din cauza răcelilor a fost de 2.136 de persoane, în ultimele şapte zile s-au înregistrat 2.010 astfel de cazuri, iar 103 pacienţi au fost internaţI într-o unitate spitalicească din judeţ.

Astfel, în prima săptămână din 2018, la nivelul judeţului Suceava s-au înregistrat 1.520 de cazuri de îmbolnăviri prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, numărul acestora fiind în scădere dacă ne referim la cele 1.680 de cazuri înregistrate în ultima săptămână din 2017. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 şi 14 ani, respectiv 495 de cazuri, apoi la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani, cu 334 de cazuri de îmbolnăviri. In acest clasament urmează persoanele cu vârste cuprinse între 15 – 49 ani, cu 310 cazuri. In rândul nou-născuţilor cu vârsta de până într-un an au fost 182 de cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 şi 65 de ani, în rândul cărora au fost înregistrate 102 cazuri, pentru ca cele mai puţine cazuri, şI anume 97, să fie înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Dintre pacienţii diagnosticaţI cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 40 au fost internaţI în spital pentru tratament de specialitate.

Tot în aceeaşI perioadă, la nivelul judeţului Suceava s-au mai înregistrat şi 487 de cazuri de preumonii, 60 de pacienţI necesitând spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 106, s-au înregistrat la copiii cu vârsta cuprinsă între doi şI patru ani, iar la cei cu vârsta între cinci şI 14 ani, respectiv la grupa de vârstă de 15-49 de ani, au fost câte 93 de cazuri. 83 de nou-născuţi au fost diagnosticaţi cu pneumonie şi 62 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50 şI 64 de ani s-au îmbolnăvit tot în prima săptămână din 2018, la care se mai adaugă 50 de cazuri diagnosticate printre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. (Cristina RUSTI)