Trei accidente produse de șoferi băuți în aceeași zi

17/02/17 ora:10:04am

Trei șoferi care s-au urcat la volan cu alcoolemii cuprinse între 0,46 și 0,64 mg/l au produs accidente la Boroaia, Rădăuți și Suceava

 alcoolscop

La data de 15 februarie 2017, la ora 08.15, Constantin Dinu, de 44 de ani, din comuna Drăgănești, județul Neamț, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen pe DN 15 C, pe raza comunei Boroaia, pe direcția Boroaia – Praxia, s-a angajat în depășirea unei coloane de mașini fără să se asigure, ocazie cu care a intrat în coliziune cu autoturismul Ford condus de Elena Gherman, de 35 de ani, din comuna Boroaia, care era angajată într-un viraj la stânga pentru a intra pe podețul casei sale. Din accident a rezultat rănirea ușoară a Elenei Dinu, pasageră în Volkswagen. Constantin Dinu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Elena Gherman a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Pe numele lui Constantin Dinu a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală” și „vătămare corporală din culpă”.

In aceeași zi, la ora 18.20, Vasile Chifu, de 40 de ani, din municipiul Rădăuți, în timp ce conducea autotu­rismul Opel pe strada Putnei din localitatea de domiciliu, având direcția de deplasare dinspre centru către comuna Horodnic de Jos, a încercat să evite un biciclist care circula pe aceeași direcție de mers, a derapat, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul Mercedes care era condus regulamentar din sens opus de Petru Miron, de 45 de ani, din municipiul Rădăuți. Din impact, autoturismul Opel a fost proiectat în biciclistul Vasile Crăciunescu, de 49 de ani, din comuna Horodnic de Jos, care circula pe direcția Rădăuți – Horodnic de Jos. În urma accidentului a rezultat avarierea ambelor mașini fără a fi înregistrate victime. Petru Miron a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind alcoolemie zero, Vasile Chifu a avut o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar Vasile Crăciunescu o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui Vasile Chifu a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „conducere pe drumurile pu­blice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

La o oră distanță de la acest accident, în jurul orei 19.30, Marius Nacu, de 37 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul marca Seat pe strada Zamca din localitate, a intrat în coliziune față – spate cu autoturismul Audi, ce era oprit pe sensul său de mers, condus de Maria Irimiciuc, de 26 de ani, din comuna Bosanci. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru Marius Nacu și zero pentru Maria ­I­rimiciuc. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (D.Z.)