Tragedia de la Prisaca Dornei a devastat întreaga comunitate

1/06/13 ora:2:00pm

tir 2In curtea familiei Călinescu din Prisaca Dornei, unde tatăl şi fiica au murit după ce un TIR cu cherestea s-a prăvălit peste ei, se mai aflau trei copii u „Dacă nu făceau un pas înapoi, murea şi copilul mai mic şi verii acestuia”, a explicat primarul comunei Vama, Nicolai Baltag

Obiectiv de Suceava a arătat ieri că, în satul Prisaca Dornei din comuna Vama şi-au pierdut viaţa patru oameni, după ce un TIR încărcat cu cherestea s-a prăbuşit într-o curbă, în ograda unui om. Laurenţiu Călinescu de 45 de ani, fiica acestuia, Elena Călinescu, de 21 de ani, care pe la ora 21.00 se odihneau într-un balansoar din curtea casei, au fost îngropaţi sub un munte de scânduri revărsate din TIR-ul condus de Visarion Scheuleac de 32 de ani, din Stulpicani.
Comunitatea din comuna Vama şi mai ales cea din satul Prisaca Dornei este în stare de şoc. Familia Călinescu este una dintre cele mai respectabile din sat, oameni gospodari, cu bună situaţie financiară. Tatăl, Laurenţiu Călinescu şi fata acestuia se aflau în curtea casei. Alături de ei, băiatul mai mic al familiei dar şi alte două rude. Când camionul cu cherestea s-a răsturnat în curte, Laurenţiu şi Elena Călinescu se aflau într-un leagăn din curte. Din acest motiv nu au putut să reacţioneze repede, pentru a-şi salva viaţa. Celelalte trei persoane aflate în curte – copilul mai mic al familiei şi doi veri ai acestuia, aflaţi în picioare, au făcut repede un pas înapoi şi în felul acesta au reuşit să supravieţuiască. „Dacă nu făceau un pas înapoi, murea şi copilul mai mic şi verii acestuia”, a explicat primarul comunei Vama, Nicolai Baltag. El a spus că soţia lui Laurenţiu şi mama Elenei Călinescu, amândoi omorâţi în propria curte după ce peste ei s-a prăvălit un munte de cherestea dintr-un TIR care nu s-a înscris bine într-o curbă, este plecată de puţină vreme în Italia la muncă. Vestea morţii soţului şi a fetei celei mari a devastat-o şi femeia a încercat să se întoarcă cât mai repede în ţară. Ghinionul a urmărit-o chiar şi atunci cât a încercat să caute prima cursă auto către România, astfel că nu a putut să ajungă la Vama în cursul dimineţii de ieri aşa cum ar fi dorit. Până astăzi însă ea se va întoarce acasă acolo unde o aşteaptă o familie aflată într-o situaţie grea, dânsa trebuind să-şi înmormânteze soţul de 45 de ani, dar şi pe fata de 21 de ani care într-un fel speranţa familiei.
Cât priveşte pe cei doi ocupanţi ai cabinei TIR-ului care s-a răsturnat peste familia Călinescu, Visarion {cheuleac şi Andrei Sbârnău, se ştie că şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident.
Conform IPJ Suceava în seara zilei de joi, 30 mai 2013, pe la ora 21.00, pe DN 17, în interiorul localităţii Prisaca Dornei din comuna Vama, Visarion Scheuleac, de 32 de ani, din comuna Stulpicani, posesor al permisului de conducere pentru categoriile ,,B, BE, C, CE’’ din anul 2001, în timp ce conducea autotrenul ce tracta o semiremorcă, încărcată cu cherestea, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, nu a adaptat viteza răsturnându-se în curtea casei familiei Călinescu din satul Prisaca Dornei.
În curte se afla proprietarul locuinţei, Laurenţiu Călinescu, de 45 ani şi fiica sa, Elena Călinescu, de 21 ani, localnici, care se odihneau într-un balansoar, fiind prinşi sub cheresteaua care s-a revărsat din camion. Conducătorul auto şi cele două persoane au decedat pe loc, iar în cabină a mai fost găsită încă o persoană decedată, încarcerată, care a fost identificată ulterior ca fiind Andrei Sbârnău, de 32 de ani, din Bucureşti cu viză de flotant în comuna Păltinoasa.
Circulaţia pe DN 17 a fost blocată mai multe ore pe sensul de mers Câmpulung Moldovenesc – Suceava, fluidizarea traficului fiind asigurată de agenţi de poliţie rutieră.
Mai trebuie spus că în derapaj TIR-ul a rupt un stâlp de curent electric, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a localităţilor din zonă mai bine de un ceas, situaţia fiind remediată de lucrătorii E-oN Suceava. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Rutier Suceava în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii evenimentului. (N.R.)

5 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. oana 02/06/2013 la ora 13:27 -

  soferii de tiruri se cred regii drumurilor,sunt niste inconstienti….cel mai bine e sa mergi incet si ajungi sigur,iar angajatorii care se ocupa cu lemn sunt niste hapsani de bani si incarca tirurile pana la loc comanda…..asta e traim intr-o tara fara limite….

  • diana 03/06/2013 la ora 15:53 -

   Cu siguranta nimeni nu a vrut sa se intample asa. In loc sa ii criticam si sa ne dam cu parerea cu toata ca nu stim exact ce sa intamplat acolo mai bine am spune Dumnezeu sa ii ierte!

 2. nicoleta.agapi 02/06/2013 la ora 13:05 -

  Politia ar trebui sa faca mai multe controale noaptea !condoleante familielor.Dumnezeu sa ai ierte pe toti.

 3. GETA 01/06/2013 la ora 15:52 -

  viteza ,viteza si iar viteza!!!daca ajungea la destinatie cu 2,3ore mai tarziu ce avea??? ASA SI-A PIERDUT VIATA,I-A RAMAS IN URMA UN COPIL DE 1 ANISOR CARE NU VA STI CUM ERA TATAL LUI..,A UCIS INCA 3 OAMENI NEVINOVATI SI A FACUT ATATA DURERE IN FAMILIA LUI SI A ACELOR OAMENI NEVINOVATI… .DUMNEZEU SA-I IERTE!!!

 4. Eugen 01/06/2013 la ora 11:42 -

  Iti voi aduce-n vis comori
  Si vom zbura sus printre nori. TE VOI IUBI MEREU INGERASULE