Țigări de contrabandă în valoare de aproape 400.000 de lei, găsite de polițiștii de frontieră într-un microbuz, la Vicovu de Sus

reportersite
12/11/19 ora:5:42am

Duminică, 10 noiembrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava – ITPF Sighetu Marmației a avut loc o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de res­ponsabilitate.

Astfel,  un echipaj al poliției de frontieră a observat în curtea unui imobil de pe raza localității Vicovu de Sus un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în  Marea Britanie, în care erau colete voluminoase.

Proprietarul imobilului a declarat că nu știe cine a lăsat microbuzul pe proprietatea sa, iar cu acordul acestuia, polițiștii de frontieră au intrat în curte și au constatat că în interiorul autovehiculului erau mai multe colete cu țigări. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii vehiculului cu țigări la sediul instituției în ­ve­derea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 32.400 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 379.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul folosit în activitatea infracțională, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava, în continuare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.