Țigări de contrabandă în valoare de 132.444 lei, capturate de polițiștii de frontieră la Lupcina

14/03/19 ora:8:10am

Marți, 12 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 15.15, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care transportau, în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Lupcina, județul Suceava, mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit către teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această data nu s-au oprit și au fugit pe teritoriul statului vecin. Au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.320 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Țigările în valoare de 132.444 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.