Țigări de contrabandă de peste 52.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

19/02/19 ora:6:43am

Duminică 17 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.30, polițiștii au depistat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren  colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care unele persoane au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, iar altele s-au urcat în autoturismul de teren și au demarat în trombă spre localitatea Lupcina.

Imediat, polițiștii de frontieră au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, informând totodată autoritățile ucrainene despre producerea evenimentului  de frontieră.

La fața locului au fost descoperite nouă colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu țigări, de proveniență ucrai­neană, a căror valoarea se ridică la suma de 52.650 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în ve­derea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea per­soanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.