Friday , April 19 2024

Termica face noi presiuni pe Consiliul Local

termica1

Incetarea contractului de concesiune către SC Termica SA şi perspectiva organizării unei licitaţii în favoarea unui alt operator, determină falimentara Termica să utilizeze toate mijloacele legale pentru a obţine cât mai mult din statutul de firmă în faliment cu acţionar unic Consiliul Local al municipiului Suceava

In şedinţa de Consiliu Local al municipiului Suceava de joi, 30 aprilie a.c. vor fi puse în discuţii două solicitări venite din partea SC Termica SA Suceava, societate care a intrat în faliment, dar care continuă prin administratorii speciali să tracaseze municipalitatea suceveană prin felurite solicitări printre cele mai diverse. Prin una dintre acestea se solicită revocarea unei hotărâri de Consiliu Local din data de 26 februarie 2015 privind licitaţia ce vizează serviciul public de furnizare al agentului termic. In raportul de specialitate al serviciului de contencios admi-nistrativ juridic al Primăriei municipiului Suceava se arată că SC Termica SA susţine că actul administrativ sus amintit este nelegal întrucât nu au fost aprobate studiul de oportunitate, caietul de sarcini, regulamentul serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice, precum şi contractul cadru de concesionare a respectivului serviciu. ~n acelaşi document se arată că hotărârea luată de CL prin care s-a acceptat ca partener la licitaţie SC TRANSAGENT SRL este nelegală, întrucât “deliberativul local nu poate hotărâ concesionarea unui serviciu care face obiectul unui contract de concesiune aflat în derulare”.
Un al doilea proiect de hotărâre vizează un alt demers al SC Termica SA vizează faptul că întreprinderea a înaintat un decont privind pierderile induse de prestare a serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat pentru perioadele noiembrie 2013, decembrie 2015 şi ianuarie 2015. Aceste pierderi, susţin cei de la Termica ar fi induse de prestarea serviciului public de transport în reţele aparţinând muncipiului Suceava şi pierderi ce provin din neaprobarea tarifului avizat de ANRSC. Ar fi vorba, pentru acoperirea diferenţei dintre preţul local şi cel de facturare la populaţie, de mai multe zeci de milioane de lei, dar trebuie menţionat pentru acoperirea diferenţei dintre preţul local şi cel de facturare, municipiul Suceava a făcut un efort bugetar substanţial însemnând plăţi de 20,1 milioane de lei. Primăria municipiului Suceava este acum la zi cu plata subvenţiei la diferenţa de preţ a energiei către SC Termica SA Suceava. (I.G.N.)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …