UPDATE: Femeia din Frătăutii Noi care și-a injunghiat cumnata italiancă a fost retinută

27/06/19 ora:2:44am

Miercuri, la orele 12:59, polițiștii Secției 4 Poliție Gălănești au fost sesizați prin 112 de către o femeie cu privire la faptul că are loc un omor în locuința cu nr. 802 din com. Frătăuții Noi. La circa 5 minute aceeași persoană a revenit cu apel la SNUAU 112 solicitând intervenția unui echipaj medical întrucât este rănită. La fața locului a fost identificată victima, L. Deborah, de 24 ani, cetățean italian, și autoarea faptei, P. Petronela Mariana, de 28 ani, din com. Frătăuții Noi.

În incinta imobilului, pe beton, în interiorul curții, a fost identificat un mâner de plastic de culoare negru, ce prezenta pete de culoare brun roșcată cu aspect de sânge. S-a luat legătură cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți precum și procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și au fost dispuse măsuri de asigurare a locului faptei până la sosirea echipei operative.

Medicul sosit la fața locului a stabilit că victima are o leziune prin înjunghiere la nivelul șirei spinării. P. Petronela Mariana a declarat faptul că a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie pe L. Deborah (cumnata sa) în urma unui conflict spontan.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean Suceava și și ulterior cu  un elicopter la Spitalul Județean Iași.

Ulterior la fața locului s-a deplasat o echipă din cadrul SIC împreună cu criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic, însoțiți de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care în urma cercetărilor au stabilit că în data de 26.06.2019, în jurul orei 12:40, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan avut cu victima Pleșca Petronela-Mariana, a exercitat cu intenție acte de violență, aplicându-i trei lovituri de cuțit în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave, care au necesitat transportarea victimei de urgență cu un elicopter SMURD la Spitalul „Sf. Spiridon” din Mun. Iași, unde s-a stabilit următorul diagnostic: „plagă înjunghiată cu corp restant ( lamă de cuțit) în regiunea cervicală față-posterioară, plagă înjunghiată antebraț stâng”.

În baza probatoriului administrat, față de P. Mariana-Petronela s-a dispus măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de „omor”, urmând ca la data de 27.06.2019, să fie prezentată Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

In dupa amiaza zilei de miercuri, o tanara de 24 de ani, cetatean italian, a fost injunghiata de mai multe ori intr-o casa din Fratautii Noi.

 

Conform primelor informatii, tanara, insarcinata, ar fi fost lovita cu cutitul de sora concubinului ei, un barbat din sat, cu care are doi copii. Venita in vizita la familia iubitului, la un moment ar fi avut un conflict cu sora acestuia , care a injunghiat-o de mai multe ori, cel mai grav fiind faptul ca in urma ultimei lovituri lama cutitului a ramas in zona cervicala a victimei. Medicii ajunsi la fata locului au solicitat de urgenta un elicopter SMURD, tanara italianca fiind transferata la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Spiridon Iasi, in stare foarte grava.

Momentan nu se cunosc circumstantele in care s-a produs incidentul, agresoarea fiind ridicata de politisti pentru audieri. (O.S.)