Tânăr reținut după ce a fugit de polițiști și apoi a pus un prieten să ia vina asupra lui și să declare că se afla la volan

8/11/19 ora:8:45am

Soferul de 21 de ani avea permisul suspendat când polițiștii au vrut să-l oprească la Vicovu de Sus. După o urmărire spectaculoasă, tânărul a intrat cu mașina într-un gard, a coborât de la volan și a fugit. Mai târziu s-a dus la poliție împreună cu un prieten, pe care l-a rugat să declare că el se afla, de fapt, la volan atunci când poliția a făcut semn de oprire

Polițiștii din Vicovu de Sus au depistat miercuri dimineață în trafic, pe Calea Bucovinei de pe raza orașului, un autoturism VW Sharan, condus de Marcel H., de 21 de ani, din comuna Straja, care are permisul de conducere reținut.

Ei au făcut șoferului semnal regulamentar de oprire, însă acesta nu s-a conformat, continuându-și deplasarea spre centrul orașului Vicovu de Sus. El a fost urmărit de echipajul de poliție pe Calea Bucovinei, Calea Cernăuți, strada Primăverii, iar în momentul când a ajuns pe strada Protopop Ionel Maloș, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga a pierdut controlul autoturismului condus, intrând în coliziune cu un gard.

Imediat, conducătorul autoturismului a părăsit mașina și a fugit.

Fiind efectuată cercetarea la fața locului, în interiorul autoturismului polițiștii au găsit mai multe documente pe numele lui Marcel H., iar în urma interogării bazelor de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce cu restricții-suspendat.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 11.45, la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus s-a prezentat Marcel H. împreună cu Liviu C..

Din declarația primului a rezultat faptul că, în jurul orei 08.50, autoturismul VW Sharan ar fi fost condus de Liviu C..

Având în vedere aceste aspecte, polițiștii l-au audiat pe acesta, iar Liviu C. le-a spus că în jurul orei 11.00 a fost contactat telefonic de Marcel H., care l-a rugat să îl ajute, să declare în fața organelor de poliție că miercuri, 6 noiembrie, în jurul orei 08.50, el ar fi condus autoturismul VW Sharan.

În cele din urmă, fiind audiat în calitate de suspect, Marcel H. a recunoscut săvârșirea infracțiunii.

Având în vedere faptul că, în luna iunie 2019, pe numele acestuia s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul neînmatriculat” și ținând cont și de comportamentul adoptat pe parcursul cercetărilor, Marcel H. a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Suceava, urmând să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Marcel H. are acum dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”. (O.S.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Florin 08/11/2019 la ora 22:10 -

    Niște Rapănuri ale societății. După ce ești dement mai vi și cu alt dement La pîrnaie și permis anulat la ambi demenți