Tânăr de 22 de ani, reținut pentru că a fost prins beat mort și fără permis la volanul unui Mercedes neînmatriculat

19/08/19 ora:6:12am

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00.00, polițiștii au fost anunțați prin 112 că pe DN 2K, în centrul comunei Arbore, o persoană conduce aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Persoana care a sunat la 112 a relatat echipajului deplasat la fața locului că în timp ce se deplasa prin centrul comunei Arbore a observat un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare, ce se deplasa haotic pe carosabil. În timpul conversației, la aproximativ 300 de metri a fost observat un autoturism ce era condus pe contrasens, fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire. La vederea echipajului de poliție, conducătorul autoturismului respectiv a efectuat brusc virajul la stânga, acesta intrând în parcarea magazinului „Profi” din comuna Arbore, loc în care șoferul a fost identificat în persoana lui Andrei B., de 22 de ani, localnic.

Întrucât emana miros de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit căAndrei B. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma interogării bazei de date, s-a constatat că autoturismul condus de el, marca Mercedes, nu figurează ca fiind înmatriculat. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală și a fost dispusă efectuarea urmăririi penale față de Andrei B. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat”.

Cauza a fost discutată cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lână Judecătoria Rădăuți, care a emis ordonanță pe reținere pentru 24 de ore pe numele tânărului, acesta fiind introdus în Arestul IPJ Suceava. (O.S.)