Sute de oameni au participat la Todirești la Festivalul “Laleaua Pestriță”

reportersite
20/05/19 ora:5:06am

Consiliul Local Todirești a organizat duminică, 19 mai, Festivalul “Laleaua Pestriță”. Programul a cuprins spectacole de muzică și dansuri populare, spectacol cu lasere, iar la final  – “Balul primăverii”.

În deschiderea Festivalului au luat cuvântul primarul comunei Todirești, Vasile Avram, prefectul  Mirela Adomnicai, senatorul PSD Ioan Stan, deputatul social – democrat Eugen Bejenariu, precum și primari din comunele învecinate: Cajvana, Arbore, Solca .

În cuvântul său de deschidere, primarul Avram a declarat că acest Festival este “cartea de vizită a comunei noastre, prin care tinerii și gospodarii noștri duc tradiția, folclorul și portul popular mai departe. Pasiunea pentru jocul popular se naște de la vârste fragede și doresc să-i felicit atât pe copii, cât și pe părinți și pe bunicii lor, pentru că-i îndrumă să iubească Bucovina, România autentică, cu frumusețile ei. Tradițiile populare bucovinene rămân tezaurul nostru cel mai de preț și trebuie să facem totul pentru ca ele să se păstreze vii în mintea copiilor și a oamenilor noștri dragi. Festivalul “Laleaua Pestriță” este și un prilej de mare bucurie în preajma sărbătorii Hramului Bisericii  noastre, a Sfinților Împărați Constantin și Elena.  Aceasta repre­zintă cea mai importantă sărbătoare a lunii mai, fiind cinstită cu mare dragoste de către toți creștinii ortodocși, dovadă fiind numărul mare de oameni care le poartă numele. Urez atât celor care poartă frumoasele nume ale Sfinților Împărați, cât și dumneavoastră, tuturor, multă sănătate, bucurii și belșug în toate!”, le-a transmis participanților la Festival primarul comunei Todirești, Vasile Avram.

Artiști de renume au încântat publicul numeros, format din aproximativ  800 de persoane. PE scenă au cântat Alexandru Brădățan, Andreea Haisan, Nicoleta Cojocaru,Grigore Gherman, precum și ansambluri de muzică populară din comunele Todirești, Dornești și Cajvana.

Pe scena festivalului au evoluat și grupuri de elevi de la școlile din comună: un grup de copii de la Şcoala Soloneț-instructor profesor Dragomir Chiseliță, Ansamblul ”Muguri de brad” de la Şcoala Părhăuți – instructor profesor Geta Chilimon și corul de copii ”Vox Dei”, de la Şcoala Todirești- instructor profesor Denisa Seserman.

Trebuie precizat că spectacolul a continuat cu “Balul Primăverii”, începând cu ora 21:00, când, atmosfera a fost întreținută de  formația Best Music Suceava și Gabriela Buliga-Dorel Ionel. De asemenea, a avut loc și un spectacolul cu lasere, realizat de Betty Stroe. (C.A.)