Thursday , April 25 2024

Sucevița și Pojorâta primesc statutul de stațiuni turistice

Autoritatea Națională pentru Turism a anunțat ieri că va autoriza încă 12  stațiuni turistice în țară, printre care se află și comunele sucevene Pojorâta și Sucevița. Pe lângă dezvoltarea pe care o poate aduce turismul, marele beneficiu al celor două noi stațiuni din județ îl reprezintă faptul că pot accesa acum fonduri europene dedicate activităților din turism

sucevita

Autoritatea Națională pentru Turism va autoriza încă 12 stațiuni turistice. Printre acestea se găsesc Borsec, Băile Banffy, Negrești-Oaș și Baia de Fier. Autoritatea Națională pentru Turism va autoriza, în baza unui ordin al președintelui ANT, Anca Pavel-Nedea, 12 noi stațiuni turistice, se arată într-un comunicat al instituției. După ce au fost analizate documentațiile prezentate de UAT-uri (unitate administrativ teritorială), dar și după vizitele în teren, vor primi statut de stațiune turistică comuna Sucevița (jud. Suceava), comuna Pojorâta, (Suceava), Băile Banffy—Toplița(Harghita), Borsec (Harghita), Negrești-Oaș, (Satu Mare), Băile Ocna Dej, (jud. Cluj), comuna Sângior­giu de Murș (jud. Mureș), localitatea Colibița (jud. Bistrița Năsăud), Moinești (jud. Bacău), comuna Baia de Fier (jud. Gorj), comuna Boghiș, (jud. Sălaj), comuna Moisei (jud. Maramureș).
Atestarea stațiunilor turistice reprezintă, pe lângă dezvoltarea socio-economică a acestor localități, posibilitatea de accesare a fondurilor europene — Axa 7—Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului/Prioritatea de investiții 7.1.-Sprijinirea unei creșteri favorabile a ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endrogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industrial aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.
Autoritatea Națională pentru Turism are în vedere și realizarea, în viitor, a unei identități urbane adecvate, prin valorificarea resurselor existente (renovare/ modernizare, dar și specific local), urmărirea rea­lizării de legături și conexiuni, racorduri la drumurile naționale și europene, precum și încurajarea creării de conexiuni și cooperări cu alte localități similare, prin realizarea unor serii de evenimente, în comun. (O.S.)

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …