Saturday , April 20 2024

Sucevenii nu se înghesuie încă la mărţişoare

martisor [800x600]

Nici magneţii de frigider, şi nici broşele tradiţionale cu viorele şi ghiocei nu au trezit deocamdată interesul sucevenilor. Un mărţişor abordabil se poate cumpăra şi pentru 50 de bani, în vreme ce un soţ sau un iubit poate primi şi un altul, de 100 de lei, dacă l-a meritat. Mărţişoarele cu ştaif, din aur sau argint pot fi cumpărate de la magazinele cu gablonţuri. Primăria Suceava a aprobat amenajarea a 55 de tarabe în punctele importante ale municipiului

 
Deşi e mai puţin de o săptămână până pe 1 Martie, sucevenii nu par prea interesaţi de oferta de mărţişoare de pe piaţă. “Toate mărţişoarele sunt făcute manual. Nu mă plâng de munca depusă pentru că îmi place ceea ce fac, nu e o corvoadă, dar din păcate oamenii nu sunt interesaţi. Au scăzut foarte mult vânzările, nu se mai simte acelaşi interes pentru tradiţie ca în anii trecuţi. Am încercat să fim mai practici, venind cu oferte de broşe, mici obiecte de ornament, magneţi de frigider, în speranţa că oamenii le vor folosi şi după luna mărţişorului, dar nici aşa nu am reuşit să stârnim interesul”, s-a plâns O.D., vânzător ambulant la o tarabă din faţa magazinului Bucovina.
Cu un un leu se pot achiziţiona mici figurine, iar broşele sunt între 3 şi 5 lei. Pentru domni sunt diverşi magneţi de frigider, preţul acestora fiind de 4 lei, iar pentru doamne se găsesc obiecte de amenajare interioară cu preţuri între 8 şi 10 lei. Dacă bugetul permite, domnii îşi pot impresiona partenerele şi cu mărţisoare din aur sau argint. Un medalion din argint poate fi achiziţionat cu 20-30 de lei, iar unul din aur poate ajunge şi la 100 de lei, acestea găsinduse în magazinele de bijuterii din oraş.
Sucevenii se pot pregăti cum se cuvine pentru 1 Martie, Primăria eliberând 55 de certificate de urbanism pentru comercializarea stradală a mărţişoarelor. Aceste tarabe sunt amplasate în opt locaţii, şi anume pe strada Stefan cel Mare în zona Policlinicii Areni, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 în zona Spitalului Judeţean, pe strada Staţiunii în zona magazinului Premier, pe bulevardul George Enescu (Curcubeul), pe strada Stefan cel Mare în zona Complexului Comercial Bucovina, pe bulevardul George Enescu în vecinătatea filialei Aliantz Tiriac, pe strada Petru Rareş şi pe strada Tineretului. “In fiecare din aceste locaţii, suprafaţa închiriată pentru amplasarea standurilor de vânzare a mărţişoarelor este de 2 mp pentru care se percepe o taxă de 4 lei/mp/zi” am aflat de la vice-primarul Gavril Vîrvara. La aceşti bani se mai adaugă o taxă de 50 de lei, taxă pe care vânzătorii trebuie să o achite dacă vor să obţină autorizaţie de comerţ ambulant ocazional. (Cristina RUSTI)
 

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …

One comment

  1. Cade sâmbătă.