Suceveanul căutat de autoritățile din Germania pentru tentativă de omor nu va fi extrădat

20/04/17 ora:11:45pm

Petru-Ciprian Calvan, de 21 de ani, din Preutești, este căutat de autoritățile din Germania pentru că, în urma unui jaf ratat comis în orașul Essen, l-a lovit cu sălbăticie pe proprietarul casei în care a fost prins în flagrant, băgându-l în spital. Jaful s-a petrecut pe 24 februarie, iar victima, un bărbat în vârstă de 37 de ani, se află în continuare în stare foarte gravă, internat la terapie intensivă. Calvan nu poate fi extrădat în Germania deoarece are calitatea de inculpat într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni

 petru ciprian calvan1

Curtea de Apel Suceava a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 7 aprilie 2017 de către Parchetul Duisburg din Germania în baza mandatului național de arestare emis la data de 13 martie 2017 de către Tribunalul de Primă Instanță Duisburg pe numele lui Petru – Ciprian Calvan, de 21 de ani, din comuna Preutești. Judecătorii suceveni au dispus amânarea predării acestuia până la soluționarea definitivă sau, în caz de condamnare cu executarea în regim de detenție a pedepsei, până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiționate sau până la executarea pedepsei la termen, în cauza penală ce face obiectul dosarului nr. 425/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, în care Calvan are calitatea de inculpat. După ce va fi extrădat, în cazul în care se va pronunța o pedeapsă privativă de libertate, individul va fi transferat în România, pentru executarea sancțiunii. Decizia magistraților suceveni este definitivă.

La începutul acestei luni, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Suceava, cu sprijinul colegilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Preutești, l-au prins pe Petru – Ciprian Calvan, de 21 de ani, din comuna Preutești. Acesta se afla la domiciliul său. Pe numele tânărului, autoritățile judiciare germane au introdus la data de 7 aprilie 2017 o soli­citare în vederea arestării și extrădării, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor. Petru – Ciprian Calvan a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea pe o perioadă de 24 ore și urma să fie prezentat în fața Curții de Apel Suceava. Calvan a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Suceveanul este căutat de poliția din orașul Essen, landul Renania de Nord – Westfalia. În timpul unei spar­geri, acesta l-a rănit grav pe bărbatul în locuința căruia a intrat prin efracție. Petru – Ciprian Calvan este acuzat că, în dimineața zilei de 24 februarie 2017, împreună cu mai mulți complici de origine albaneză, a pătruns în casa unui bărbat în vârstă de 37 de ani, pe care l-au bătut, acesta ajungând în stare gravă la spital, fiind internat la terapie intensivă. La locul faptei, polițiștii germani au găsit ADN-ul românului, care în scurt timp a fost dat în urmărire națională pe teritoriul Germaniei. Anchetatorii cred că Calvan a comis jaful împreună cu unul sau doi complici. Despre aceștia nu există deocamdată nicio informație.

„Atacul a fost unul de o violență ieșită din comun. Partea vătămată a fost lovită cu brutalitate, ajungând în stare gravă la spital”, a declarat Christoph Wickhorst, purtătorul de cuvânt al poliției din Essen.

Petru – Ciprian Calvan nu se află pe lista infractorilor căutați de autoritățile române, acesta având un cazier judiciar destul de curat. Totuși, el a comis mai multe infracțiuni în preajma localităților învecinate cu orașul german Muelheim. Calvan ar fi comis în ultimii ani mai multe furturi și jafuri din magazine.

La ultimul jaf comis, Calvan și complicii săi au fost prinși în flagrant de proprietarul în vârstă de 37 de ani. Aceștia l-au bătut cu sălbăticie pe bărbat, deoarece le stătea în drum și nu puteau să părăsească locuința.

Presa germană susține că suceveanul era rezident în Germania, însă totodată nu au prea multe informații despre perioada petrecută de Calvan pe teritoriul acestui stat.

„Se pare că autorul jafului a fugit în țara sa natală, în România. Am luat legătura cu autoritățile române în speranța de a pune cât mai rapid mâna pe el”, a mai declarat polițistul german Christoph Wickhorst.

Rudele bărbatului băgat în spital de sucevean sunt în stare de șoc și se tem ca nu cumva agresorii să se întoarcă și să le spargă din nou locuința. (Dănuț ZUZEAC)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Elena 21/04/2017 la ora 21:09 -

    spinzurati tiganul , peste tot ne fac tara de rusine . Isi mai spun si romi , derivat din Rom ania , asa afirma jigodiile.