Suceava și Bucovina ar putea fi promovate ca destinații turistice în China, pe modelul Croația

14/08/19 ora:4:19am

Ieri, la Palatul Administrativ al Sucevei, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a primit vizita Excelenței Sale doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, care efectuează o vizită oficială în județul Suceava. Potențialul turistic și investițional al județului Suceava a fost prezentat de către președintele Gheorghe Flutur în debutul întâlnirii după care discuțiile au continuat cu propuneri concrete care să contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre județul Suceava și regiuni din China, pe mai multe domenii de interes: turism, agricultură și educației.

Un domeniu deosebit de interesant pentru delegația chineză a fost turismul. A fost subliniată importanța monumentelor ­U­NESCO în dezvoltarea turismului în Bucovina, discuția s-a axat pe turismul montan și de agrement, cu aprecieri privind peisajele și pârtiile de schi din județ. În acest context, președintele Gheorghe Flutur a fost invitat să participe în luna septembrie în China la Conferința Alianței Internaționale a Turismului Montan.

Astfel, județul Suceava va fi vizitat de o delegație cu respon­sabili în turism, de la agenții de turism și din presă, urmând a se face și un film de promovare pentru atragerea turiștilor chinezi, dorindu-se creșterea semnificativă a numărului de turiști care să viziteze Bucovina după modelul folosit de China pentru a promova Croația ca destinație turistică. Se are, totodată, în vedere punerea în valoare a aeroportului de la Salcea. De asemenea urmează ca în fiecare an un student sucevean să beneficieze de o bursă pentru a studia în China în domeniul ­tu­rismului.

În ceea ce privește agricultura, se are în vedere ca producători din județul Suceava să exporte produse bio în China: produse alimentare din lapte și din fructe de pădure, miere de albine. (D.P.)