Wednesday , April 24 2024

Suceava, Câmpulung și Rădăuți sunt localitățile în care se produc cele mai multe accidente

In prima jumătate a acestui an, pe raza județului Suceava s-au produs 123 de accidente grave soldate cu 45 de persoane decedate, 91 rănite grav și 60 rănite ușor. Cele mai multe accidente rutiere s-au produs în localitățile Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Milișăuți și Volovăț.  

milisauti accident 1

In perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016, pe raza de competență a Inspec­to­ratului de Poliție Județean Suceava s-au produs 123 de accidente de circulație grave soldate cu 45 de persoane de­cedate, 91 rănite grav și 60 rănite ușor. Cele mai multe evenimente rutie­re grave s-au înregistrat pe raza de com­petență a Poliției municipiului Su­ceava și a Poliției municipiului Fălti­ceni. 58% din accidentele grave au fost înregistrate în mediul rural, iar 42% în mediul urban. Cele mai multe accidente rutiere s-au produs în localitățile Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldo­ve­nesc, Gura Humorului, Fălticeni, Mili­șăuți și Volovăț. Majoritatea acestor accidente au fost înregistrate în intervalul orar 12.00 – 17.59 și în zilele de miercuri și sâmbătă. Accidentele ru­tiere grave înregistrate s-au produs din vina șoferilor (76 de accidente), abate­rilor bicicliștilor (11 accidente), abate­rilor mopediștilor/motocicliștilor (opt accidente), abaterilor căruțașilor (cinci accidente) și abaterilor pietonilor (23 de accidente).
Polițiștii suceveni au observat o scă­dere cu șase a numărului de accidente rutiere, o creștere cu șase a numărului de persoane decedate, o scădere cu 19 a persoanelor rănite grav și o scădere cu patru a numărului persoanelor rănite ușor în aceste accidente, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut. In accidentele rutiere grave au fost implicate 164 de vehicule. Comparativ cu semestrul I 2015, se constată o creș­tere a accidentelor în mediul urban și o scădere în mediul rural.
Incidența accidentelor rutiere, pe localități, arată că pe raza de competență a Poliției muncipiului Suceava au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere grave, respectiv 24, soldate cu opt morți, 17 răniți grav și 12 răniți ușor. Pe raza de competență a Po­liției municipiului Fălticeni, în primul semestru al acestui an au avut loc 24 de accidente soldate cu opt morți, 19 răniți grav și patru răniți ușor. Polițiștii din Rădăuți au avut de-a face cu 23 de accidente grave soldate cu 10 morți, 14 răniți grav și opt răniți ușor în prima jumătate a anului 2016, în timp ce cei de la Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc au înregistrat 11 accidente grave soldate cu patru morți, opt răniți grav și șapte răniți ușor. Pe raza de competență a Poliției municipiului Vatra Dornei au fost înregistrate în primul semestru al acestui an opt accidente rutiere grave, soldate cu doi morți și șase răniți grav. Polițiștii hu­mo­reni au avut de-a face cu opt accidente grave soldate cu doi morți, șapte răniți grav și trei răniți ușor, în timp ce polițiștii din Salcea cu șase accidente rutiere grave soldate cu trei morți, trei răniți grav și cinci răniți ușor. Pe raza de competență a Poliției orașului Vico­vu de Sus s-au produs cinci accidente rutiere grave soldate cu trei morți, șase răniți grav și opt răniți ușor, a Poliției orașului Siret trei accidente rutiere grave soldate un mort, doi răniți grav și un rănit ușor, în timp ce pe raza de competență a Poliției orașului Milișăuți s-au produs patru accidente rutiere grave soldate cu un mort, patru răniți grav și 12 răniți ușor.
Dacă privim din punctul de vedere  al localităților în care s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave, pe un prim loc se află Suceava cu 12 accidente soldate cu patru morți, opt răniți grav și șapte răniți ușor. Pe locul doi se află municipiul Câmpulung Moldo­venesc cu șase accidente grave în care și-au pierdut viața două persoane, cinci au fost rănite grav și alte două s-au ales cu leziuni ușoare. Locul trei în acest top negativ îl ocupă municipiul Ră­dăuți, cu cinci accidente rutiere grave soldate cu trei morți și două persoane rănite grav.
Accident cu doi morți și șapte răniți produs de un călugăr, la Brodina
Cel mai grav accident de circulație ce s-a produs pe raza județului nostru, în prima jumătate a acestui an, a avut loc în ziua de 23 aprilie, în satul Paltin, din comuna Brodina. In căutare de leacuri miraculoase pe la vracii din sat, o familie de rădăuțeni, purtată prin sa­te­le de munte de un anume Florin Ste­fan de 41 de ani, recunoscut în zonă și în împrejurimi ca un fel de călugăr, dar și ghid către vindecătorii din localitate, a acceptat să se întoarcă la oraș cu ma­șina „pustnicului”, o Toyota Hilux 4X4, cu volanul pe dreapta. Din pă­cate, soluția aleasă de familia aflată în mașina așa-zisului călugăr a fost cea mai nefericită cu putință. Dacă mai adăugăm faptul că accidentul soldat cu doi morți și cu alți șapte răniți s-a produs în seara zilei de Sfântul Gheorghe, în preziua sărbătorii Floriilor, evenimentul ar putea căptăta o conotație și mai amplă printre credincioșii orto­docși.
Potrivit IPJ, în ziua de 23 de aprilie a.c., pe la ora 19.00, pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina, Florin Stefan, de 41 de ani, din comuna Ulma, în timp ce conducea autoturismul marca Toyo­ta Hilux, s-a angajat în depășirea unui autoturism care circula în fața sa, însă din cauza vitezei excesive și a faptului că drumul pe care circula era acoperit cu pietriș, a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu un Renault Laguna, condus de Cons­tantin Florin Serban, de 30 de ani, din comuna Durnești, județul Bo­to­șani, care se deplasa din sens opus.
În urma coliziunii a rezultat decesul lui Gheorghe Covașă, de 79 de ani, din comuna Brodina, pasager al autoturismului Renault Laguna, și al lui Bejan Andrei, de 24 de ani, din Suceava, pasager al autoturismului Toyota Hi­lux, acesta din urmă murind în timp ce era supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Județean Suceava. Au mai fost vătămate corporal șase persoane ca­re au fost duse la Spitalul Municipal Ră­dăuți, patru dintre acestea  fiind ulterior transportate la Spitalul Județean de Urgență Suceava.
Constantin Florin Serban, conducător al autoturismului Renault La­gu­na, a fost transportat la Spitalul Ju­dețean de Urgență, fiind diagnosticat cu „politraumatism accident rutier, trau­matism coloana cervicală dorsală”, Florea Ana-Crinela, de 45 de ani, din Suceava, pasager în auto Toyota Hilux, a fost diagnosticată cu  „fractură regiu­nea cervicală, dorsală și lombară”, Bejan Andreea Larisa, de 26 de ani, din Suceava, pasager în Toyota Hilux, a fost diagnosticată cu „TCC și traumatism toraco-abdominal”, Dia­conu Adria­na, de 31 de ani, din comuna Cornu Luncii, pasager al auto Toyota Hilux, a fost diagnosticată cu  „contuzie lombară minoră”, Diaconu Au­rora, de 31 de ani, din Cornu Luncii, pasager al auto Toyota Hilux, a fost diagnosticată cu „contuzie lombară mi­noră”, Mirabela Elisabeta Serban, de 5 ani, din Durnești, județul Botoșani, pa­­sager al autoturismului Renault La­guna, a fost diagnosticată cu  „contuzie hemifaces drept”.
„Pustnicul” Florin Stefan  a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. Constantin Florin Serban nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest din cauză leziunilor suferite, însă i-au fost recoltate probe de sânge. (Dănuț ZUZEAC

Vezi si

Grav accident pe E85, la Pătrăuți. Două persoane au fost rănite

Marți seara, în jurul orei 21.00, pe E 85, în localitatea Pătrăuți, a avut loc …

One comment

  1. Se cumpără permisele cu bani grei și apoi potopul…Nu ar trebui să ne jucăm cu viața oamenilor!Este inadmisibil cum se iau permisele și ce persoane ajung să conducă un autovehicul pe drumurile publice.Mulți nu știu a citi,a scrie,a vorbi și sunt șoferi.