Strada Vasile Bumbac, închisă pentru modernizare. Alte trei străzi intră în reabilitare în următoarele săptămâni

13/03/18 ora:9:23am

Strada Vasile Bumbac va fi reabilitată pe o porţiune ce începe din spatele magazinului „Bucovina” şi se încheie la sediul E.On. Se estimează că lucrările se vor încheia la sfârşitul lunii iulie  

strada vasile bumbac

Începând de luni, 12 martie, strada Vasile Bumbac din Suceava va fi închisă timp de câteva luni pentru modernizare. Este vorba despre o porţiune ce începe din spatele magazinului „Bucovina” şi se încheie la sediul E.On. Finanţarea este asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2013 – 2016, aşa numitul PNDL 1 rezultat în urma comasării mai ultor programe de finan­ţare la nivel guvernamentale, aflate în diferite stadia de derulare înainte de 2013. Investiţia este executată de firma „Autotehnorom” din Scheia şi costă 1, 54 ­mi­lioane de lei, fără TVA. Potrivit viceprimarului Lucian Har­şovschi, lucrările ar trebui finalizate până la începutul toam­nei, dar constructorul s-a angajat că le va termina până la sfârşitul lunii iulie. După reabilitarea străzii Va­sile Bumbac se va încheia modernizarea zonei centrale a Sucevei din jurul Palatului Administrativ.

Pe de altă parte, Lucian Harşovschi a anunţat că dacă vremea va permite, atunci asfaltarea unor străzi de pă­mânt va începe în două săptămâni: Bogdan Vodă, Mihail Sadoveanu şi Lev Tolstoi, pe cea din urmă lucrarea va fi mai complexă, fiindcă este în derulare şi un proiect pe partea de canalizare. (D.P.)