Friday , March 29 2024

Statuia lui Petru Muşat nu va fi reamplasată prea curând, din cauza neînţelegerilor din Consiliul Local Suceava

3- Actuala locatie Petru Musat [800x600]

Un nou proiect privind lucrările de amplasare, în zona Palatului Administrativ, a statuii lui Petru Muşat a fost respins deoarece nu s-a ajuns la un consens între consilieri locali, întrucât de data aceasta suma propusă a fost de două ori mai mică decât la şedinţa precedentă

 
Proiectul privind reamplasarea statuii domnitorului Petru Muşat în apropierea Palatului Administrativ nu a fost adoptat de Consiliul Local Suceava. Prin urmare, statuia lui Petru Muşat va rămâne în continuare în zona unde a fost depozitată, în vecinătatea centrului de restaurare al Muzeului Bucovinei.
Asta pentru că proiectul iniţiat de primarul Ion Lungu era unul pe o chestiune de patrimoniu şi adoptarea acestuia ar fi necesitat măcar două treimi din numărul total al consilierilor locali suceveni. Deliberativul local sucevean are 21 de consilieri, la care se adaugă şi cei doi viceprimari care sunt consideraţi, în continuare, ca făcând parte din Consiliul Local deşi nu primesc indemnizaţie şi de consilier. Prin urmare, 16 din cei 23 de membri ai deliberativului local ar fi trebuit să voteze în fvoarea proiectului de „reamplasare cu caracter provizoriu a statuii Petru Muşat”. Totuşi, numai 12 consilieri locali din cei 22 prezenţi la ultima şedinţă au votat proiectul privitor la statuia lui Petru Muşat.
Toată tărăşenia a pornit de la observaţia adusă de cei de la PDL cum că acest proiect are o valoare totală a investiţiei de aproape 51,5 mii lei, adică aproape la jumătatea celei care a fost avansată cu vreo două luni în urmă. Reamintim că atunci, proiectul supus dezbaterii în vederea aprobării în şedinţa Consiliului Local Suceava avea o valoare de aproximativ o sută de mii de lei şi iniţiatorii, dar mai ales cei din zona liberalilor, au susţinut că aceasta este o valoare corectă având în vedere amploarea investiţiilor.
La ultima şedinţă, consilierii PDL au pus problema de maniera „când a fost preţul corect avansat?”, iar cei care au greşit să îşi asume greşeala, insinuând că este culpa celor de la USL. Aceştia din urmă au replicat spunând că nu este aşa, că s-au schimbat nişte detalii în documentaţie şi de aceea a rezultat o valoare mai mică. Pentru că nu s-a ajuns la un consens şi cei de la Putere nu au spus că ar fi greşit atunci când au vrut să promoveze un proiect de hotărâre pentru suma de aproape o sută de mii de lei, cei din opoziţie nu au vrut să voteze nici proiectul în care suma era la jumătate.
Discuţiile au continuat şi, din câte se pare, se va ajunge la un consens între cele două tabere întrucât la proiectele de patrimoniu consensul este absolut necesar. De aceea, este posibil ca la o viitoare şedinţă să fie din nou supus aprobării un proiect în acest sens. Totodată, aleşii locali s-au consolat cu ideea că, oricum, dacă aprobau proiectul nu se putea nimeni apuca de lucrare în condiţiile meteo dificile de acum. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …