Stadion cu nocturnă, de dimensiuni UEFA, dar cu numai 500 de locuri, propus de CNI pentru Suceava

13/06/19 ora:6:00am

Primarul Ion Lungu ia totuși în considerare acest proiect dacă va putea, pe surse bugetare locale, să facă lucrări de extindere a tribunei. Baza sportivă ar include un teren pentru fotbal, mini-fotbal, vestiare, parcare 

Compania Națională de Investiții a propus Primăriei Suceava să pună la dispoziție un teren pe care să fie construită o bază sportivă de tip I. Potrivit primarului Ion Lungu, pentru construirea unei arene sportive de capacitate mică omologată UEFA, Compania Națională de Investiții a solicitat Primăriei Suceava să-i pună la dispoziție un amplasament.

Terenul propus pentru realizarea investiției face parte din cele 12 hectare deținute de municipalitate la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni. „Sigur că noi avem acea suprafață de 12 hectare, la intrarea în municipiul Suceava, care a fost transferată la Guvern cu acest scop complex sportiv. Am transmis deja la Compania Națională de Investiții, voi trece pe acolo personal, că avem acest teren”, a declarat Ion Lungu.

Acest teren ar fi cu nocturnă și tribună pentru numai 500 de spectatori. Referitor la acest număr mic de locuri, Ion Lungu a precizat că se are în vedere, ca prin eforturi bugetare locale să se susțină lucrările pentru o tribună cu o capacitate mai mare. „Ar fi bine să facem un stadion de dimensiuni normale, UEFA, sigur chiar dacă nu ne satisface numărul locurilor din tribună, 500 de locuri, cred că putem și noi să venim prin forțe proprii să mărim acea tribună”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Baza sportivă ar include un teren pentru fotbal, mini-fotbal, vestiare, parcare. Primarul a adăugat că programul prevede și amenajarea de vestiare și parcări. CNI are un program prin care finanțează construirea a două tipuri de arene omologate în baza cerințelor UEFA, și anume, un stadion de 105/68 de metri cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectactori și o bază sportivă de 40/20 de metri pentru minifotbal. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. boris 13/06/2019 la ora 10:24 -

    Super! Si in sala de sport de la Liceul Sportiv incap mai multi spectatori! De la sala polivalenta cu 5000 de locuri am ajuns la stadion cu 500 de locuri! Cred ca nu mai e nimic de zis!