Spărgătorii de garaje din Burdujeni au fost prinşi de poliţiştii

22/06/18 ora:9:02am

Doi botoşăneni sunt hoţii care au spart patru garaje în Burdujeni, după care au fost implicaţi într-un accident. Ei chiar l-au lovit pe unul dintre proprietarii de garaje, care i-a prins în flagrantpolitie

La data de 19 iunie 2018, poliţiştii din Suceava au conti­nuat cercetările cu privire la „tâl­hăria calificată” comisă asu­pra persoanei vătămate Constantin P. în seara de 17 iunie a.c.. Cu această ocazie, l-au prins pe unul dintre autori, respectiv pe Dumitru Chirianu, de 35 de ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Boto­şani. În urma probelor administrate de anchetatori, botoşă­neanul a fost reţinut, iar ulterior arestat preventiv. Totodată, în cursul zilei de 20 iunie 2018, a fost prins şi cel de-al  doilea autor, respectiv Vasile Abalaşei, în vârstă de 30 de ani, din comuna Dumeni, judeţul Botoşani. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de furt calificat. Cei doi botoşăneni au fost introduşi în Arestul IPJ Suceava.

In noaptea de duminică spre luni, Poliţia municipiului Sucea­va a fost anunţată prin 112 despre faptul că persoane necunoscute au spart mai multe garaje aflate pe strada Păcii şi pentru a scăpa, unul dintre hoţi l-a lovit pe Constantin P., de 62 de ani, din Suceava. În seara de 17 iunie 2018, pe la ora 23.55, Daniel A. a ieşit în balconul apartamentului pentru a fuma o ţigară, moment în care a observat că un individ necunoscut a tăiat cu un cleşte gen gură de lup lacătul de la garajul lui Constantin P.. După ce şi-a anunţat telefonic vercinul, a coborât împreună cu acesta şi au mers amândoi în zona garajelor. În timp ce Daniel A. anunţa telefonic fapta la 112, cum au observat că uşile de la garajele lui Constantin P. şi Aurel I. erau deschise, persoana vătămată Constan­tin P. s-a îndreptat spre ga­rajul său pentru a-i prinde în interior pe hoţi.

Pentru a scăpa, unul din necunoscuţi l-a lovit peste mâini pe Constantin P., după care, însoţit de celălalt hoţ, s-a urcat într-un autoturism Seat Tole­do, parcat lângă garaje, şi a fugit de la faţa locului. Când a ajuns la intersecţia cu strada Eroilor, şoferul a pierdut controlul asu­pra volanului şi a intrat fron­tal într-o autoutilitară Dacia. Indi­vidul şi-a conti­nuat de­pla­­sarea, dar pe strada Cuza Vodă, din cauza avariilor, maşina s-a oprit şi a fost abandonată de cei doi necunoscuţi, care au fugit de la faţa locului.

Autoturismul a fost ridicat cu o platformă şi dus în curtea IPJ Suceava în vederea cercetării ulterioare. În acest caz se fac cercetări de către Biroul Investigaţii Criminale Suceava sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tâlhărie calificată” şi „furt calificat”. (D.Z.)